«Καρατομείται» ο διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά»

«Καρατομείται» ο διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά»

Συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με τη δυσλειτουργία στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παύεται από τα καθήκοντά του, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στο πρόγραμμα των χημειοθεραπειών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, «συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Η εξέλιξη έρχεται μετά τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι το νοσοκομείο υποχρηματοδοτείται και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα 5.000 ευρώ για φάρμακα, όταν οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Στις καταγγελίες των εργαζομένων απάντησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση της αρμόδιας 2ης ΥΠΕ, υπογραμμίζοντας πως μόνο μία αναβολή θεραπείας σημειώθηκε για «διαδικαστικούς λόγους».

«Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους. Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή», αναφέρεται.

Παράλληλα, επεσήμανε πως διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT