Κακοκαιρία «Daniel»: Προβλήματα στον σιδηρόδρομο – Διακοπές δρομολογίων την Πέμπτη

Κακοκαιρία «Daniel»: Προβλήματα στον σιδηρόδρομο – Διακοπές δρομολογίων την Πέμπτη

Δεν είναι γνωστό πότε θα επανεκκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, μέχρι να υποχωρήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστια προβλήματα στο σιδηροδρομική δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα την διακοπή των δρομολογίων των τρένων. Οι ζημιές είναι τόσο έντονες που στις περιοχές του Βόλου, της Λάρισας και γενικώς στην περιοχή της Θεσσαλίας, το νερό και η λάσπη έχουν κυριολεκτικά καλύψει τις σιδηροδρομικές γραμμές. 

Εξαιτίας της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου-Λάρισας και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνικής Οδό, αύριο τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Καλαμπάκα-Αθήνα (Intercity 50/51, IC 52/53, IC-60/61 & 882/887) δεν θα πραγματοποιηθούν. Λίγο νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Train γνωστοποίησε πως τα δρομολόγια Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, καθώς υπάρχει κατολίσθηση στην περιοχή ενώ δεν αποκλείεται -κατά πληροφορίες- να έχει σημειωθεί και καθίζηση στην γραμμή. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο που είναι τουριστικού ενδιαφέροντος υποκαταστάθηκε με λεωφορεία.

Κακοκαιρία «Daniel»: Προβλήματα στον σιδηρόδρομο – Διακοπές δρομολογίων την Πέμπτη-1

Πληροφορίες από τον ΟΣΕ, σημειώνουν πως η κακοκαιρία και τα νερά θα πρέπει σε πρώτη φάση να υποχωρήσουν προκειμένου τα συνεργεία του ΟΣΕ να μπουν στην γραμμή και να αξιολογήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί. Συνεπώς, δεν είναι γνωστό πότε θα επανεκκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, μέχρι να υποχωρήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού στις περιοχές της Λάρισας, Βόλου κλπ, έχουν παρασυρθεί τα χαλίκια που κρατάνε σταθερές τις γραμμές με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό. Επίσης, ο όγκος του νερού δεν είναι απίθανο να έχει δημιουργήσει προβλήματα στο δίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT