Meteo: Σταδιακή υποχώρηση του «Daniel» – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα

Meteo: Σταδιακή υποχώρηση του «Daniel» – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα

Σε χάρτες του Meteo παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και βραδινών ωρών σήμερα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη η κακοκαιρία «Daniel», η σφοδρή επέλαση της οποίας προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και οδήγησε στον θάνατο, μέχρι στιγμής, τριών ανθρώπων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Τα φαινόμενα έως σήμερα το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα σε:

– Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά)
– Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα)
– Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία)

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και βραδινών ωρών της σημερινής ημέρας, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Meteo.

Meteo: Σταδιακή υποχώρηση του «Daniel» – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα-1
Το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις μεσημεριανές ώρες (12:00-15:00).

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Meteo: Σταδιακή υποχώρηση του «Daniel» – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα-2
Το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις βραδινές ώρες (18:00-21:00).

Σημειώνεται ότι στην Καρδίτσα η κατάσταση παραμένει δραματική, με τον δήμαρχο Παλαμά αλλά και κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για αγνοούμενους.

Παράλληλα, σοκαριστικά είναι τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα οποία εμφανίζονται άνθρωποι να έχουν καταφύγει σε σκεπές και άλλα υπερυψωμένα σημεία σε οικισμούς που έχουν βυθιστεί στα λασπόνερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT