Στα δύο χωρίστηκε η πόλη των Τρικάλων

Στα δύο χωρίστηκε η πόλη των Τρικάλων

Ο ποταμός Ληθαίος που διαπερνά το κέντρο της πόλης έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του πλέον έχει φτάσει έως και ξεπεράσει το ύψος των γεφυρών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δύο χωρίστηκε η πόλη των Τρικάλων, όπου η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλα προβλήματα το τελευταίο 24ωρο σε όλο τον δήμο. 

Ο ποταμός Ληθαίος που διαπερνά το κέντρο της πόλης έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του πλέον έχει φτάσει έως και ξεπεράσει το ύψος των γεφυρών. Σε κάποια σημεία, τα νερά έχουν εισχωρήσει στην πόλη προκαλώντας ζημιές στους δρόμους και τα σπίτια. Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στη μισή πόλη και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποκατασταθεί και στο υπόλοιπο τμήμα. 

Στα δύο χωρίστηκε η πόλη των Τρικάλων-1
Πηγή Kathimerini.gr

«Η κατάσταση είναι πολύ κακή. Αποκλείστηκαν σχεδόν όλες οι γέφυρες. Την τελευταία ώρα ευτυχώς υποχωρεί η σταθμή του ποταμού», δηλώνει στην «Κ» ο δήμαρχος Νίκος Σακκάς

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν περίπου 50 άτομα.

Όπως σημειώνει, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στα τριγύρω χωριά από τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν περίπου 50 άτομα και τα οδήγησαν στις δομές του δήμου. 

Απρόσιτα παραμένουν μέχρι τώρα τα χωριά Μεγάλα Καλύβια και Αγία Κυριακή, όπου η στάθμη έχει ξεπεράσει τα 3 μέτρα. Στα χωριά υπάρχουν κάτοικοι, που σύμφωνα με τον κ. Σακκά, θα απεγκλωβιστούν μέσω λεμβών, καθώς κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να προσεγγίσει το σημείο. 

Στα δύο χωρίστηκε η πόλη των Τρικάλων-2
Kathimerini.gr

Τραγική είναι η κατάσταση και στη Φαρκαδόνα, που βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας. «Η είσοδο της Φαρκαδόνας έχει πλημμυρίσει, και το Κεραμίδι έχει εκκενωθεί. Έρχεται όλο το νερό από Καρδίτσα. Μπαζώνουμε, αλλα δεν γίνεται τίποτα», πριγράφει ο δήμαρχος, Σπύρος Αγνάντης

Μεγάλες εκτάσεις με χωράφια στην περιοχή έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τεράστιες ζημιές για τους αγρότες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT