Κακοκαιρία: «Εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι τουρίστες» στο Νότιο Πήλιο

Κακοκαιρία: «Εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι τουρίστες» στο Νότιο Πήλιο

«Σε ξενοδοχείο της ιδιοκτησίας μου φιλοξενώ οικογένεια Ελλήνων με μωρό 8 μηνών, που το αυτοκίνητο τους διαλύθηκε. Έχει σφηνωθεί ανάμεσα σε δέντρα με επικίνδυνη κλίση»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η καταστροφή είναι βιβλική. Είναι διαλυμένο το σύμπαν. Τα περισσότερα χωριά είναι αποκομμένα: το Χόρτο, η Μηλίνα και ο Πλατανιάς, αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα», σημειώνει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Δημήτρης Παρρησιάδης.

«Είναι πάρα πολλοί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες, υπολογίζω πώς σε όλο το Νότιο Πήλιο τουλάχιστον 500 οικογένειες τουριστών, Ελλήνων και ξένων, έχουν εγκλωβιστεί εδώ και δεν μπορούν να φύγουν», τονίζει και προσθέτει:

«Σε ξενοδοχείο της ιδιοκτησίας μου φιλοξενώ οικογένεια Ελλήνων με μωρό 8 μηνών, που το αυτοκίνητο τους διαλύθηκε. Έχει σφηνωθεί ανάμεσα σε δέντρα με επικίνδυνη κλίση. Οι τουρίστες θέλουν να φύγουν, αλλά δεν μπορούν, αφού οι δρόμοι είναι κομμένοι και σπασμένοι σε πολλά σημεία».

«Περιμένουν μήπως κατέβουν στον Βόλο με κάποιο όχημα της Πολιτικής Προστασίας ή της Περιφέρειας. Ακόμα και αυτά τα οχήματα κινούνται, όμως, εδώ με δυσκολία, ενώ τα φορτηγά για τις πιο βαριές δουλειές και αυτά δύσκολα μπορούν να μας προσεγγίσουν», υπογραμμίζει.

Και συμπληρώνει: «Το μέτωπο της καταστροφής είναι πολύ μεγάλο και η έλλειψη νερού για 3 ημέρες, αλλά και ρεύματος έχει οδήγησε τους κατοίκους να ψάχνουν πώς θα επιβιώσουν μέρα με τη μέρα. Τα νερά στα σούπερ μάρκετ τελειώνουν κι αυτά, ενώ φορτηγά τροφοδοσίας δεν έρχονται. Οι περισσότεροι παλεύουν με ό,τι έχουν αποθηκεύσει σε φαγητό και νερό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT