«Ολα τα φοβόμαστε, ο Θεός να βάλει το χέρι του»

«Ολα τα φοβόμαστε, ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας περιγράφει στην «Κ» τις δραματικές στιγμές μπροστά στη θέα της καταστροφής

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα είναι 01.20, ξημερώματα Παρασκευής. Δύο μικρές, ιδιωτικές βάρκες πλέουν στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, στα βόρεια του Πηνειού, αναζητώντας εγκλωβισμένους από την καταστροφική πλημμύρα που πλήττει από χθες τη Θεσσαλία. Στη μία από αυτές βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργίου, που μαζί με εθελοντή κάτοικο της περιοχής, κρατώντας φακούς και σφυρίχτρες, προσπαθούν να εντοπίσουν πόρτα πόρτα ανθρώπους που κινδυνεύουν από τα λασπόνερα. 

Με φωνή γεμάτη ένταση, παρά το προχωρημένο της ώρας και την κούραση, ο κ. Γεωργίου περιέγραψε στην «Κ» τις δραματικές στιγμές μπροστά στη θέα της καταστροφής.  

«Καταβάλλουμε από πολύ νωρίς προσπάθειες απεγκλωβισμού, όμως επιχειρούμε με πενιχρά μέσα. Χρησιμοποιούμε δύο βάρκες που η καθεμία χωράει 4-5 άτομα. Σταματάμε μπροστά από σπίτια στα οποία έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τους φωνάζουμε. Οσους παραλαμβάνουμε, τους μεταφέρουμε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας ή στα δημοτικά σχολεία που έχουμε ανοίξει και στη συνέχεια γυρίζουμε πίσω για να αναζητήσουμε άλλους», περιέγραψε ο κ. Γεωργίου και πρόσθεσε: «Στο Δημαρχείο βρίσκονται περίπου 500 άτομα από την περιοχή, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι, που μέχρι αυτή την ώρα έχουν τις απαραίτητες προμήθειες τροφίμων και νερού».

Σταματάμε μπροστά από σπίτια στα οποία έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι και τους φωνάζουμε. Οσους παραλαμβάνουμε, τους μεταφέρουμε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας ή στα δημοτικά σχολεία που έχουμε ανοίξει.

Μέσα στη νύχτα, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονταν στην πόλη της Φαρκαδόνας με τους 2.000 κατοίκους, καθώς και σε κάποια χωριά του δήμου, στους Γεωργανάδες και στον Κλοκοτό, που μαζί αριθμούν 700 κατοίκους. Επίσης, νωρίτερα το βράδυ, είχαν εκκενωθεί και τα χωριά Νομή και Φανερωμένη

«Λίγο μετά τις 23.00 που πήγαμε για απεγκλωβισμό στους Γεωργανάδες, είδαμε ότι το νερό είχε φτάσει περίπου στα 5 μέτρα. Γύρω στη 01.00 μάθαμε ότι έσπασε ένα φράγμα κοντά στον Κλοκοτό και ακόμη δεν ξέρουμε ποιες είναι οι συνέπειες. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη. Ολα τα φοβόμαστε. Μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι του», είπε στην «Κ» ο κ. Γεωργίου. 

Συνδρομή της ΕΜΑΚ μέσα στη νύχτα

Σε νεότερη επικοινωνία, ο αντιδήμαρχος της Φαρκαδόνας τόνισε στην «Κ» ότι γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ με λέμβους έφτασαν στη Φαρκαδόνα και άρχισαν να επιχειρούν στην πλημμυρισμένη από λάσπες περιοχή, με σκοπό να σώσουν εγκλωβισμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT