Κραυγή απόγνωσης εγκλωβισμένων στη Μαραθέα Καρδίτσας – «Δεν έχουμε νερό ούτε για χάπι»

Κραυγή απόγνωσης εγκλωβισμένων στη Μαραθέα Καρδίτσας – «Δεν έχουμε νερό ούτε για χάπι»

«Δεν έχουμε ούτε μπουκαλάκι μισόλιτρο νερό, να πιούμε τα χάπια μας, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν δικαιολογείται. Oλος ο μηχανισμός, όλη η Ελλάδα δεν μπορούν να στείλουν 5 βάρκες να βγάλουν τον κόσμο μέχρι την Καρδίτσα;»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις των κατοίκων του οικισμού Μαραθέα Καρδίτσας που επί ένα 24ωρο είναι βυθισμένος στα λασπόνερα. 

«Καταστραφήκαμε παντελώς, θέλετε από σπίτια, θέλετε από καλλιέργειες, από πού; Από μηχανήματα; (…) έχουμε ένα 24ωρο σε μια καφετέρια που δεν λειτουργεί, μaς την άνοιξε ο ιδιοκτήτης, γύρω στα 80-90 άτομα. Δεν έχουμε νερό ούτε για να πιούμε χάπια, τα τρόφιμα είναι πολυτέλεια. Eχουμε νεφροπαθή, έχουμε κατάκοιτους, έχουμε γύρω στα 10 παιδιά από 16 μηνών έως 3 μηνών. Τα γύρω διώροφα σπίτια, άλλο φιλοξενεί 20 άτομα, άλλο 30. Eμεινα στην πλατεία με το τρακτέρ μέχρι τη 1.30 τη νύχτα, πήγα στο κοινοτικό γραφείο που πήρε και αυτό νερό, έβγαλα τα ρούχα έμεινα με το εσώρουχο και με το νερό μέχρι τον λαιμό διένυσα 200 μέτρα με τον 18χρονο γιο μου για να ανεβώ στην καφετέρια», περιγράφει ο κάτοικος Στέφανος Σάκκας στην ΕΡΤ. 

Ο ίδιος υπερθεματίζει πως το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη νερού, που μάλιστα, όπως είπε, προκάλεσε τη λιποθυμία μιας γυναίκας και τα προβλήματα υγείας κάποιων από τους πλημμυροπαθείς: «Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Δεν έχουμε ούτε μπουκαλάκι μισόλιτρο νερό να πιούμε τα χάπια μας, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν δικαιολογείται. Ολος ο μηχανισμός, όλη η Ελλάδα δεν μπορούν να στείλουν 5 βάρκες να βγάλουν τον κόσμο μέχρι την Καρδίτσα;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT