Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνονται δύο συνοικίες στη Λάρισα

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνονται δύο συνοικίες στη Λάρισα

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση και δεύτερης συνοικίας στη Λάρισα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, μετά τη Γιαννούλη εκκενώνεται και η συνοικία του Αγίου Θωμά, όπου σημειώθηκε υπερχείλιση των φρεατίων και το νερό πλημμύρισε τα ισόγεια των σπιτιών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα, επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων από την Πυροσβεστική και μετακίνησή τους σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ μήνυμα εκκένωσης από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις 2 το μεσημέρι.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, «ενημερώνονται οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη. Οσοι έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από τη συνοικία, να το κάνουν άμεσα. Οσοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν και βρίσκονται σε χαμηλούς ορόφους πρέπει να πάνε σε ψηλότερους».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο larissanet.gr, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με τα νερά να έχουν φτάσει σε μεγάλο ύψος. Είναι χαρακτηριστικό πως καταγράφηκε απεγκλωβισμός πολιτών από τον πρώτο όροφο οικίας, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να γίνει με άλλο τρόπο παρά με φορτωτή.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών της Γιαννούλης με το δήμο Λαρισαίων να αναφέρει: «Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, larissanet.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT