Κακοκαιρία Daniel: Η υδροδότηση το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Βόλο

Κακοκαιρία Daniel: Η υδροδότηση το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Βόλο

Προσπάθειες για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης - Ποια είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν, όσο είναι δυνατόν, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Βόλος και συνολικά η Μαγνησία, μετά την καταστροφή που προκάλεσε η θεομηνία.

Το μέγιστο πρόβλημα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου παραμένει η υδροδότηση της περιοχής.

Η προσπάθεια αντιμετώπισής του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού τα αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης έχουν καταστραφεί.

Από χθες, και κατά διαστήματα, στο κέντρο του Βόλου έγινε παροχή νερού για περίπου δύο ώρες, όμως το νερό δεν είναι πόσιμο. Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ η ίδια προσπάθεια θα επαναληφθεί και σήμερα, με συγκεκριμένο ωράριο, και σε άλλες περιοχές.

Η κατάσταση τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην ύπαιθρο αντιμετωπίζεται με τη διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τον δήμο και από δωρεές εταιρειών και πολιτών.

Ταυτόχρονα, δεκάδες συνεργεία καθαρισμού του δήμου εργάζονται προκειμένου να απομακρύνουν τους όγκους λάσπης και φερτών υλών από τους δρόμους ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των αυτοκινήτων, καθώς και η απομάκρυνση των κατεστραμμένων από τη θεομηνία οχημάτων που παρασύρθηκαν από τα νερά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον οι συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών, όπου εγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες λάσπης και η απομάκρυνσή τους είναι δύσκολη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο, καταβάλλονται προσπάθειες να απομακρυνθεί ο κόσμος που εγκλωβίστηκε σε θέρετρα του Πηλίου, όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη έως αδύνατη. Πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι πρέπει να φτάσουν στα αεροδρόμια ώστε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Από το 730 Τάγμα Μηχανικού της 1ης Στρατιάς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας τύπου Belley, επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο, μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί προς χρήση για να επανασυνδεθεί το νότιο Πήλιο με τον Βόλο ώστε όσοι μετακινούνται να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον δρόμο Καλά Νερά – Πινακάτες – Μηλιές – Νεοχώρι.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο ανατολικό Πήλιο, όπου τα χωριά Ζαγορά, Πουρί, Χορευτό, Ανήλιο και Μούρεσι παραμένουν αποκλεισμένα αφού κατέρρευσαν τμήματα του οδικού δικτύου. Εκεί υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που πρέπει να απομακρυνθούν λόγω έλλειψης τροφίμων, αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος.

Πλοίο που ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ μετέφερε χθες το απόγευμα, τεχνικούς, οχήματα και υλικό από τον Βόλο στη Μηλίνα και καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στην περιοχή του νότιου Πηλίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT