Σχολεία: Χτύπησε το κουδούνι στην Παλαγία Εβρου

Σχολεία: Χτύπησε το κουδούνι στην Παλαγία Εβρου

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των υποδομών και τη λειτουργία των σχολείων στις πληγείσες περιοχές

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Εβρου, που υπέστη σοβαρές φθορές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά αποκαταστάθηκε μέσα σε 20 ημέρες, παρέστη χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Καταφέραμε και πετύχαμε, δουλεύοντας όλοι μαζί, ένα μικρό θαύμα, καθώς μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες ένα σχολείο το οποίο ήταν πρακτικά κατεστραμμένο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους μαθητές μας, για τους δασκάλους τους, καλύτερο από ό,τι ήταν πριν. Και θέλω, κατ’ αρχάς, να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλες και όλους όσοι δούλεψαν για να μπορέσουμε σήμερα να είμαστε εδώ και να κάνουμε τον αγιασμό σε αυτό το σχολείο το οποίο τόσο αγαπάτε, τις υπηρεσίες του δήμου, τους γονείς πρώτα και πάνω απ’ όλα – που ξέρω πόσο πλάτη βάλατε για να μπορούμε να είμαστε σήμερα εδώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σχολείο αυτό σήμερα γίνεται ένα σύμβολο για όλη τη χώρα, πως έπειτα από αντιξοότητες, έπειτα από δυσκολίες, ακόμη κι έπειτα από καταστροφές πάντα καταφέρνουμε να βελτιωθούμε, πάντα γινόμαστε καλύτεροι, πάντα καταφέρνουμε να ξανασηκωθούμε», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος στο μήνυμά του επισήμανε ότι «το μυαλό και η καρδιά όλων μας είναι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και όλων όσοι δοκιμάζονται από τις σαρωτικές πλημμύρες. Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν, να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στη ζωή τους και στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο. Αυτό βέβαια ισχύει και για τους μαθητές και τις μαθήτριες από τη Ρόδο, τη Θράκη, την Αττική που βρέθηκαν στη δίνη μεγάλων πυρκαγιών. Εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε οι σχολικές μονάδες να καταστούν πλήρως λειτουργικές και να αποτελέσουν τον σημαντικό πόλο προόδου, δημιουργικότητας και υπέρβασης των δυσκολιών. Καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη. Και το υπουργείο Παιδείας είναι εδώ για να στέκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των γονιών και φυσικά των εκπαιδευτικών».

Βέβαια, στο επίκεντρο είναι τώρα τα σχολεία της Θεσσαλίας λόγω των καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις πλημμύρες. Την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε, σε σύσκεψη ανάμεσα στις ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να μη λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα. Για αύριο έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη για να αξιολογηθούν εκ νέου η κατάσταση των σχολείων και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υποδομές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT