Λούτσα: Η αιματηρή σύνδεση με διπλή δολοφονία στη Γαλλία και η σχέση με τη συμμορία «Dalton»

Λούτσα: Η αιματηρή σύνδεση με διπλή δολοφονία στη Γαλλία και η σχέση με τη συμμορία «Dalton»

Το αρχικό νέφος μυστηρίου άρχισε σταδιακά να διαλύεται μετά από δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία διπλή ανθρωποκτονία στη Γαλλία, η οποία έφερε τη σφραγίδα της συμμορίας «Dalton», με επικεφαλής τον Τούρκο ποινικό Μπαρίς Μπογιούν, σχετίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τους έξι Τούρκους δολοφονηθέντες στη Λούτσα.

Το αρχικό νέφος μυστηρίου, που τύλιξε την αιματηρή επίθεση στην οδό Ακροπόλεως, άρχισε σταδιακά να διαλύεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης, οπότε και δημοσιεύματα, κυρίως του Τουρκικού Τύπου, φώτισαν την υπόθεση.

Ειδικότερα, τα θύματα της δολοφονίας, έξι άνδρες ηλικίας από 25 έως 27 ετών, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείου ειδήσεων IHA και πληροφορίες από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, φέρονται να ανήκαν στην εγκληματική ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν, στον οποίο αποδίδονται μια σειρά από ένοπλες ενέργειες σε Τουρκία και Γαλλία και έχει βρει καταφύγιο στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι Τούρκοι δολοφονήθηκαν με πάνω από 60 σφαίρες λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Δευτέρας στη Λούτσα. Οι ελληνικές αρχές, εξετάζοντας οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξαν από την περιοχή, προσπαθούν να ανασυνθέσουν κάθε κίνηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με βίντεο, αλλά και μαρτυρίες κατοίκων, το όχημα των έξι ακολουθούσε ένα μαύρο τζιπ. Στις 18:20 και για 44 δευτερόλεπτα εξελίσσεται η επίθεση με αδιάκοπα πυρά.

Τα θύματα δέχθηκαν θανάσιμα πλήγματα στον θώρακα και το κεφάλι, ενώ οι εκτελεστές φέρονται να έδωσαν και χαριστική βολή στα θύματά τους, πυροβολώντας εξ επαφής στο κεφάλι.

Χρησιμοποιήθηκαν πιστόλια διαμετρήματος 9 mm, τα οποία πιθανολογείται ότι ήταν τροποποιημένα με δυνατότητα να βάλλουν κατά ριπάς.

Τα πέντε από τα έξι θύματα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω μέρος του οχήματος.

Το ένα από τα θύματα της Λούτσας, με στοιχεία Ντορούκ Μπ., πριν από λίγους μήνες είχε καταφέρει να διαφύγει από καταδίωξη με Τούρκους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί, ωστόσο, ένας συνεργός του την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει στη Γεωργία. Ανακρινόμενος είχε ομολογήσει ότι ο Ντορούκ Μπ. είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα κατέφυγαν και ορισμένα ακόμη από τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν μετά από διπλή ανθρωποκτονία στη νοτιοανατολική Γαλλία, που αποδίδεται στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι έξι ήρθαν στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Την τελευταία εβδομάδα είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης στην περιοχή της Λούτσας κοντά στο σημείο της δολοφονίας τους.

Λούτσα: Η αιματηρή σύνδεση με διπλή δολοφονία στη Γαλλία και η σχέση με τη συμμορία «Dalton»-1
Το σπίτι στην Λούτσα όπου διέμεναν οι έξι θύματα 

Το μπλε Ford στο οποίο επέβαιναν δεν ήταν κλεμμένο και ο αριθμός πλαισίου αντιστοιχεί στις γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Το όχημα ανήκει σε Γερμανό υπήκοο, που δεν απασχολεί τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές.

Ενας Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη λίγη ώρα μετά το έγκλημα στο «Ελ. Βενιζέλος» ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Μυτιλήνη, θεωρείται ότι έχει σύνδεση με την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT