Κακοκαιρία Daniel: Αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση Λάρισας – Γιάννουλης

Κακοκαιρία Daniel: Αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση Λάρισας – Γιάννουλης

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε τόσο για τα ΙΧ αυτοκίνητα όσο και για οχήματα βάρους έως 3,5 τόνους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κυκλοφορία δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπου η κακοκαιρία Daniel είχε προκαλέσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 19:30, τόσο για τα ΙΧ αυτοκίνητα όσο και για οχήματα βάρους έως 3,5 τόνους.

Πρόκειται για το σημείο που ήταν πλημμυρισμένο επί μια εβδομάδα μπροστά από τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες, η μεταφορά ανθρώπων, τροφίμων και φαρμάκων προς Γιαννουλη, Τύρναβο, Αμπελώνα και Φαλάνη γινόταν με φορτωτές, ερπηστριοφορα και στάγερ.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας

Ση συνολική κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας αναφέρθηκε νωρίτερα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Οπως ανέφερε, στο τρίγωνο Λάρισα-Καρδίτσα-Τρίκαλα όλες οι βασικές αρτηρίες είναι ανοιχτές, ενώ πλέον έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα του οδικού άξονα Τρικάλων-Λάρισας.

Στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η οποία παραμένει κλειστή, έχει σημειωθεί σημαντική υποχώρηση των υδάτων και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τις επόμενες ώρες να επέλθει η αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας οι περισσότερες περιοχές είναι πλήρως προσβάσιμες όπως ο Παλαμάς, οι Σοφάδες, Κοσκινάς , Ψαθοχώρι, Φαρκαδόνα, Καλογριανά, Μεγάλα Καλύβια, Πηνειαδα, ενώ η πρόσβαση μόνο με μεγάλα οχήματα αφορά στις περιοχές Μεταμόρφωση, Μαραθέα Κόρδα και Βλοχός.

Μη προσβάσιμος παραμένει ο οικισμός Κεραμίδι Τρικάλων καθώς επίσης το ορεινό οδικό δίκτυο προς τον Ασπροποτάμο είναι κατεστραμμένο και αποκλεισμένο και εφοδιασμός ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται με ελικόπτερο. Την ίδια στιγμή, γίνεται προσπάθεια διάνοιξης δρόμων μέσω δασικών οδών από Πύλη Τρικάλων.

Στη Λάρισα, έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το ρεύμα από Λάρισα προς Τύρναβο, ενώ προσβάσιμες είναι οι περιοχές Αμφιθέα, Ομορφοχώρι και Πλατύκαμπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT