ΕΔΕ στο «Μεταξά»: Χορηγήθηκε αναισθησία σε ασθενή αλλά αναβλήθηκε η επέμβαση λόγω εξαερισμού

ΕΔΕ στο «Μεταξά»: Χορηγήθηκε αναισθησία σε ασθενή αλλά αναβλήθηκε η επέμβαση λόγω εξαερισμού

Η ασθενής, αφού ξύπνησε από τη νάρκωση, πληροφορήθηκε ότι η επέμβαση δεν είχε πραγματοποιηθεί και είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, πρωί Παρασκευής.  

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά», μετά την αναβολή προγραμματισμένης επέμβασης, με αποτέλεσμα τη σοβαρή ταλαιπωρία ασθενούς στην οποία είχε χορηγηθεί γενική αναισθησία και χρειάστηκε να παραμείνει επί μία ώρα στο χειρουργικό τραπέζι της Γυναικολογικής κλινικής μέχρι την ανάνηψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η ασθενής, αφού ξύπνησε από τη νάρκωση, πληροφορήθηκε ότι η επέμβαση δεν είχε πραγματοποιηθεί και είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, πρωί Παρασκευής.  

Μετά το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται πως προ δύο εβδομάδων ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε παύσει τον διοικητή του νοσοκομείου, λόγω των ελλείψεων στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποδώσει σε κακή οικονομική διαχείριση την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι ογκολογικοί ασθενείς να υποβάλλονται με καθυστέρηση στις θεραπείες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT