Ο δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινίασε κοινωνικό κομμωτήριο

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινίασε κοινωνικό κομμωτήριο

Οι κομμωτές που υποστηρίζουν την προσπάθεια θα προσφέρουν εθελοντικά φροντίδα και περιποίηση σε ευάλωτους πολίτες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει η λειτουργία κοινωνικού κομμωτηρίου στον δήμο Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να το χαρακτηρίζει «κυψέλη φροντίδας και αξιοπρέπειας».

«Είμαστε εδώ, για να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ανάγκη και να έχουμε ένα ευρύ δίχτυ αλληλεγγύης στην πόλη, που δεν πρέπει να εξαιρεί, δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αβοήθητο», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, εγκαινιάζοντας το κοινωνικό κομμωτήριο, το οποίο στεγάζεται στην οδό Ειρήνης 2-4.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινίασε κοινωνικό κομμωτήριο-1
INTIME News

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε και μπορούμε πλέον να παρέχουμε μια τόσο σημαντική δομή, όπως το κοινωνικό κομμωτήριο. Πρέπει να τονίσουμε παράλληλα πόσο σημαντικός είναι για όλες αυτές τις δομές ο εθελοντισμός. Η αξία της κοινωνικής προσφοράς είναι τεράστια. Δείχνουμε όλοι συνολικά ένα ανθρώπινο πρόσωπο για τους συμπολίτες μας», είπε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου

«Η FARCOM Professional στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου. Κατασκεύασε τον χώρο και τον εξόπλισε με όλα τα απαραίτητα, ώστε να είναι λειτουργικός. Το κοινωνικό κομμωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή της FARCOM Professional, του αείμνηστου Γιώργου Σαρασίδη, του οποίου η προσφορά τόσο στην κομμωτική κοινότητα όσο και στο κοινωνικό σύνολο υπήρξε πολύ σημαντική», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της FARCOM Professional, Βασίλης Ηλιάδης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινίασε κοινωνικό κομμωτήριο-2
INTIME News

Η λειτουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου στηρίζεται εν πολλοίς στη δύναμη του εθελοντισμού, αφού οι κομμωτές που υποστηρίζουν την προσπάθεια θα προσφέρουν εθελοντικά φροντίδα και περιποίηση σε ευάλωτους πολίτες.

«Το σωματείο μας θα είναι πάντα δίπλα στον δήμο και στο κοινωνικό κομμωτήριο, για να μπορούν και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας να είναι περιποιημένοι -όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτό το δικαίωμα», δήλωσε η πρόεδρος της καλλιτεχνικής ομάδας του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων, Γιώτα Διαμαντοπούλου.

«Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε σε αυτόν τον αγώνα. Αλλωστε ο εθελοντισμός αυτό τον σκοπό έχει: προσφέρεις και κερδίζεις αγάπη», τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματικών Κομμωτών Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ειρήνη Σαλσίδου.

Σημειώνεται πως το κοινωνικό κομμωτήριο θα λειτουργεί με ραντεβού και θα παρέχει λούσιμο και κούρεμα. Χορηγός της δομής είναι η FARCOM Professional, η οποία εξόπλισε τον χώρο και θα παρέχει τα απαραίτητα προϊόντα για την περιποίηση των ωφελούμενων. Στη δημιουργία της δομής συνέβαλε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος ΠΑΟΚ Action.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT