«Πρωταθλητές» οι Ελληνες σε ώρες εργασίας στην ΕΕ

«Πρωταθλητές» οι Ελληνες σε ώρες εργασίας στην ΕΕ

Τις λιγότερες ώρες εργασίας καταγράφουν οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί και οι Δανοί

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, σε μια συνηθισμένη εβδομάδα οι ώρες εργασίας για άτομα ηλικίας 20-64 ετών ήταν στην ΕΕ κατά μέσο όρο 37,5 ώρες, με βάση τα στοιχεία του 2022.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Οι περισσότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (41 ώρες), στην Πολωνία (40,4), στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (40,2 και οι δύο).

Αντίθετα, τις λιγότερες ώρες εργασίας σε μία εβδομάδα καταγράφουν οι Ολλανδοί (33,2 ώρες), οι Γερμανοί (35,3) και οι Δανοί (35,4).

Χάσμα Δύσης-Ανατολής

Η γεωγραφική κατανομή των ωρών εργασίας όπως καταγράφονται από την Eurostat αποτυπώνει μία διχοτόμηση μεταξύ των κρατών της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, όλες σχεδόν οι χώρες στην Ανατολική Ευρώπη εργάζονται πάνω από 39 ώρες την εβδομάδα, ενώ η περιοχή είναι και η μόνη όπου συναντάται εργασία άνω των 40 ωρών την εβδομάδα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT