Απεργία: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετ' εμποδίων η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσκολίες στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Το τοπίο αναφορικά με τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς δεν ήταν ξεκάθαρο έως το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ορισμένες από τις απεργίες που έχουν προκηρυχθεί κρίθηκαν παράνομες από τις δικαστικές αρχές. Η τελική απόφαση των δικαστηρίων αναμένεται το πρωί της Πέμπτης.

Με βάση την ενημέρωση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, η λειτουργία των ΜΜΜ την Πέμπτη διαμορφώνεται ως εξής:

Μετρό (Γραμμή 2 και 3)

Το Μετρό και συγκεκριμένα οι γραμμές 2 και 3 (Ανθούπολη-Ελληνικό και Δημοτικό Θέατρο-Αεροδρόμιο) θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 13:30. Σημειώνεται, πάντως, ότι το σωματείο ΣΕΛΜΑ του Μετρό καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία.

ΗΣΑΠ (Γραμμή 1)

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν οι συρμοί της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού (Πειραιάς-Κηφισιά), από την έναρξη της κυκλοφορίας και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Λεωφορεία

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία, μετά την αναστολή της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας, κατόπιν της δικαστικής απόφασης που την έκρινε παράνομη.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ καλεί, ωστόσο, τους οδηγούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ, η οποία είναι νόμιμη.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Τρόλεϊ – Τραμ

Αγνωστο παραμένει αν τα τρόλεϊ θα κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, καθώς παρά την εξαγγελθείσα στάση εργασίας, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης τα τρόλεϊ αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Το τραμ θα λειτουργήσει επίσης από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30.

Προαστιακός

Σύμφωνα με την Hellenic Train, θα υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων στον Προαστιακό της Αθήνας λόγω στάσης εργασίας μεταξύ 21:00-00:00. Αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά οι πτήσεις

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT