Πειραιάς: Τρεις συλλήψεις για την πτώση ναυτών από πλοίο

Πειραιάς: Τρεις συλλήψεις για την πτώση ναυτών από πλοίο

Συνελήφθησαν καπετάνιος, ύπαρχος και λοστρόμος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις συλλήψεις για την πτώση των δύο ναυτών από το πλοίο «Runner Jet» στο λιμάνι του Πειραιά, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο και τον λοστρόμο του καταμαράν, στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, ενώ βρισκόταν προσδεμένο στο λιμάνι.

Σημειώνεται πως οι δύο ναυτικοί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο ένας τραυματίας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει κακώσεις και μικρά κατάγματα, θα παραμείνει για νοσηλεία, ενώ ο δεύτερος ίσως φύγει μέσα στην ημέρα, αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού στην πλώρη του πλοίου όταν έπεσαν στη θάλασσα. 

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωση τα σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων.

Διερεύνση του συμβάντος ζητεί επίσης και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT