Θάνατος μικρής Μελίνας: Ενοχη η αναισθησιολόγος

Θάνατος μικρής Μελίνας: Ενοχη η αναισθησιολόγος

Της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχη κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. 

Υπενθυμίζεται πως η αναισθησιολόγος ήταν κατηγορούμενη για τον θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού, το οποίο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επέμβασης «ρουτίνας» το 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείο.

Με το άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της 4χρονης ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας ότι ναι μεν «δικαιώθηκε ο αγώνας που έδωσε τόσα χρόνια με την οικογένεια του», ωστόσο «δεν πρόκειται για νίκη αφού το παιδί μου δε γυρίζει πίσω».

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου έγινε γνωστό ότι θα ασκηθεί αίτηση αναιρέσεως επί της απόφασης.

Κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει πως ο θάνατος του κοριτσιού οφειλόταν σε αναφυλακτικό σοκ και πως εκείνη δεν έφερε καμία ευθύνη.

Πρωτόδικα η αναισθησιολόγος είχε κριθεί αθώα, ωστόσο μετά την παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανασυρθεί από το αρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT