Θεσσαλία: Νέες πιστώσεις 8,6 εκατ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Θεσσαλία: Νέες πιστώσεις 8,6 εκατ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 34,2 εκατ. ευρώ προς 6.073 φυσικά πρόσωπα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής ύψους 8,6 εκατ. πιστώθηκαν τη Δευτέρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πάνω από 8,56 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1.602 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση βιοτικών αναγκών, την υλοποίηση επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση οικοσκευής στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, πρόκειται για πληρωμές που προέκυψαν τόσο μέσα από την αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού από την ΑΑΔΕ για συγκεκριμένα χωριά που επλήγησαν ολικώς και σημαντικά, όσο και μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν και πληρωμές ύψους 42.257,60 ευρώ σε επτά πληγέντες από τις πλημμύρες στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, μέσω των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Αθροιστικά, μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 34,2 εκατ. ευρώ προς 6.073 φυσικά πρόσωπα, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία των διασταυρώσεων των στοιχείων που έχουν υποβληθεί μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, αλλά και η αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού, όπου προκύπτουν διαθέσιμα στοιχεία – μιας και παρατηρείται αύξηση στην υποβολή IBAN των δικαιούχων στη φορολογική διοίκηση.

Σημειώνεται πως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 26.683 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 4.794 προσωρινές αιτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT