Κακοκαιρία Elias: Φόβοι για πλημμύρες σε Αρμένιο και Σωτήριο

Κακοκαιρία Elias: Φόβοι για πλημμύρες σε Αρμένιο και Σωτήριο

Τα νερά της βροχής κατεβαίνουν από τον χείμαρρο «Γκουσπαντανιώτη» και οδηγούνται στα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας Elias βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας στον δήμο του Κιλελέρ της Λάρισας, κυρίως στην περιοχή του Αρμένιου και Σωτηρίου, όπου τα νερά της βροχής κατεβαίνουν από τον χείμαρρο «Γκουσπαντανιώτη» και οδηγούνται στα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής.

Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι η ορμητικότητα των νερών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις υποδομές του κεντρικού ρεύματος και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να σημειωθούν πλημμύρες στα χωριά Αρμένιο και Σωτήριο.

Στο σημείο τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου σε συνεργασία με συνεργεία του δήμου Κιλελέρ προχώρησαν σε αποκατάσταση των υποδομών του κεντρικού ρέματος που είχαν πάθει ζημιά από τις προηγούμενες πλημμύρες.

Σημειώνεται πως στην περιοχή έχει ηχήσει το 112 από την Πολιτική Προστασία ενημερώνοντας τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δήμο Λαρισαίων, κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκτός από το 3ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό Γιάννουλης, τα οποία έχουν υποστεί φθορές κατά την κακοκαιρία Daniel και έχει ληφθεί απόφαση για τη μεταστέγασή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT