Κακοκαιρία Elias: Κλήσεις στην πυροσβεστική για μεταφορές ατόμων, κοπές δέντρων, αντλήσεις

Κακοκαιρία Elias: Κλήσεις στην πυροσβεστική για μεταφορές ατόμων, κοπές δέντρων, αντλήσεις

Αναλυτικά δεδομένα από τις περιοχές που χτύπησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικά δεδομένα για τις κλήσεις που έχει δεχθεί η πυροσβεστική εν μέσω της κακοκαιρίας Elias έδωσε το απόγευμα η υπηρεσία. 

Στη Θεσσαλία έγιναν 93 κλήσεις από το πρωί της Τρίτης (σ.σ. η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα και τις κλήσεις στην ευρύτερη, πληγείσα περιοχή από τις 5 Σεπτεμβρίου. Στα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως σήμερα, έχουν γίνει 10.500 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων, σε ασφαλή σημεία έχουν μεταφερθεί 3.577 άτομα και έχουν πραγματοποιηθεί 3.715 αντλήσεις υδάτων).

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, η υπηρεσία έχει δεχθεί 125 κλήσεις στην Εύβοια.  

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 18:00, έλαβε 77 κλήσεις, εκ των οποίων 29 για αντλήσεις υδάτων, τρεις για κοπές δέντρων και δύο μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στην Αττική, από τις πρωινές ώρες, έγιναν 70 κλήσεις εκ των οποίων οι 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, 49 για αντλήσεις υδάτων και 17 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από τις πρωινές ώρες σήμερα έλαβε 16 κλήσεις εκ των οποίων 12 για αντλήσεις υδάτων και τέσσερις για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τις πρωινές ώρες σήμερα η πυροσβεστική έλαβε 168 κλήσεις ως κάτωθι για κοπές δέντρων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και αντλήσεις υδάτων. 

Στη Φθιώτιδα η υπηρεσία δέχθηκε εννέα κλήσεις εκ των οποίων μια για άντληση υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων, ενώ στη Βοιωτία 30 κλήσεις εκ των οποίων 18 για αντλήσεις υδάτων και έξι για κοπές δέντρων. Επιπλέον στη Φωκίδα έλαβε δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στην Ευρυτανία δύο κλήσεις, εκ των οποίων μία για άντληση υδάτων και μία για κοπή δέντρου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT