Θεσσαλία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, 17 υπό διερεύνηση

Θεσσαλία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, 17 υπό διερεύνηση

Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 28 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 97 λοιμώξεις του αναπνευστικού

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πέντε ανέρχονται, μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκονται ακόμα 17, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη.

Οπως ανέφερε ο κ. Σερέτης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, από τις 1.219 προσελεύσεις πολιτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών το τελευταίο 24ωρο, δεν έχει διαγνωσθεί νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης.

Την ίδια στιγμή, έχουν καταγραφεί 28 νέες περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας, χωρίς να παρατηρείται, ωστόσο, συρροή κρουσμάτων στις υπό επιτήρηση περιοχές.

Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί 97 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι 44 είχαν θετικό τεστ για κορονοϊό. Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί επίσης οκτώ νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 17 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Σχετικά με τους εμβολιασμούς συνεχίζεται η εκστρατεία έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α, στην περιφέρια Θεσσαλίας. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.542 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 131 εμβολιασμοί σε παιδιά ειδικών πληθυσμών έναντι της ηπατίτιδας Α.

Δεν διαγνώστηκαν νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 9.000 κουνούπια σε 90 δειγματοληπτικούς σταθμούς. Δεδομένης της κυκλοφορίας του ιού στην περιοχή συνιστάται στον πληθυσμό να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα δίκτυα υδροδότησης και το τελευταίο 24ωρο έγιναν 1.144 λείψεις δειγμάτων. «Οπου υπάρχουν ακτές κολύμβησης με ορατή ρύπανση να αποφεύγεται η κολύμβηση», ανέφερε ο κ. Σερέτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT