Θεσσαλονίκη: Πώς οι αρχές εντόπισαν τον μισό τόνο κοκαΐνης – Πέντε συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Πώς οι αρχές εντόπισαν τον μισό τόνο κοκαΐνης – Πέντε συλλήψεις

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα - Η επεισοδιακή καταδίωξη στους Νέους Επιβάτες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαμούθ φορτίο με περισσότερα από 585 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκε στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, κατηγορούμενα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αρχών, η εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτηθεί από έναν 50χρονο Αλβανό, που εισήγαγε και διακινούσε κοκαΐνη στην Ελλάδα. Ως δράστες της οργάνωσης συνελήφθησαν, επίσης, η σύζυγος του 50χρονου, τα δύο του ανίψια, ένας 35χρονος ομοεθνής του, ένας 21χρονος, και ένας ακόμα 33χρονος.

Πιο αναλυτικά, χθες, 28/09 στις 17:40, ο 21χρονος δράστης, ως ύποπτος ότι κατείχε, μετέφερε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, την ώρα που κινούνταν με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στη Λ. Θεσσαλονίκης και Μηχανιώνας και αφού οδηγήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία, έπειτα από έλεγχο, βρέθηκαν πάνω του και κατασχέθηκαν συνολικά 239 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 280.758 γραμμαρίων.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο 33χρονος δράστης, ως επίσης ύποπτος, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στους Νέους Επιβάτες, ο οποίος κατά την προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε το περιπολικό και προσέκρουσε σε περίφραξη σχολείου. Υστερα πό έρευνα στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 238 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 277.749 γραμμαρίων.

Στο σπίτι που έμενε ο 50χρονος, η σύζυγός του και ο 35χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 23 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26.701 γραμμαρίων,

  • 1 ανιχνευτής μετάλλων,

  • 12 σακούλες ΙΚΕΑ,

  • 1 κοπίδι,

  • 1 συσκευασία με γάντια μίας χρήσης

  • 1 επαγγελματικό ψαλίδι.

Σε σωματικές έρευνες που έγιναν στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 7.440 ευρώ,

  • 7 κινητά τηλέφωνα,

  • 4 κάρτες τραπεζών και ιδιόχειρες σημειώσεις

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT