Λάρισα: Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Λάρισα: Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Συμμετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η τακτική ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω η κακοκαιρία Elias στις πληγείσες περιοχές.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, καθώς και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειεας, Φώτης Σερέτης.

Οπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η 2η καταβολή της πρώτης αρωγής εντός της τρέχουσας εβδομάδας μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Η σημερινή καταβολή αφορά 575 δικαιούχους. Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταβληθεί 11,1 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά έχουν καταβληθεί 36, 7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαούχους.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ανέφερε μεταξύ άλλων πως 1.272 πολίτες προσήλθαν το τελευταίο 24ωρο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των μονάδων υγείας στις πληγείσες περιοχές. Από τις προσελεύσεις αυτές, οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, ενώ από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SARS – CoV2.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT