Πώς συνελήφθη ο αστυνομικός για βιασμό και εμπορία ανθρώπων

Πώς συνελήφθη ο αστυνομικός για βιασμό και εμπορία ανθρώπων

Η «Κ» παρουσιάζει την καταγγελία σε βάρος αστυνομικού και το χρονικό της σύλληψής του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ' εξακολούθηση μιας 34χρονης γυναίκας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Κ» παρουσιάζει την καταγγελία σε βάρος αστυνομικού και το χρονικό της σύλληψής του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση μιας 34χρονης γυναίκας.

Τις καταγγελίες της νέας γυναίκας φέρεται να επιβεβαίωσαν και φιλικά της πρόσωπα. Σε υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, φαίνεται ο αστυνομικός να μεταφέρει τη γυναίκα από και προς το σημείο που εκδιδόταν στο κέντρο της Αθήνας.

Πώς  έπεσε στα χέρια των αρχών

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στις αρχές, δέχθηκε τηλέφωνο από τον αστυνομικό και προσποιήθηκε ότι βρίσκεται με πελάτη. Τότε οι αστυνομικοί προσημείωσαν 500 ευρώ, της τα έδωσαν λέγοντάς της να τα δώσει στον αστυνομικό όταν επιστρέψει σπίτι και να ισχυρισθεί ότι της τα έδωσε πελάτης.

Η 34χρονη επέστρεψε στο σπίτι και έδωσε στον φερόμενο ως δράστη τα χρήματα. Αμεσα οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο διαμέρισμα και μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή.

Η καταγγελία

Το Σάββατο  η 34χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές και αφού εξετάστηκε παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατέθεσε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, τη βίαζε συστηματικά, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην συγκεκριμένη περιοχή, την προσέγγισε αρχικά με το πρόσχημα ότι θα της παρέχει προστασία. Σταδιακά, αφού συζούσαν, αποσπούσε τις εισπράξεις της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο αστυνομικός για να πετύχει τον σκοπό του, χρησιμοποιούσε σωματική βία σε βάρος της και την απειλούσε ότι, αν δεν υπακούσει στις υποδείξεις και στις απαιτήσεις του, θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει.

Οπως κατέθεσε στους αστυνομικούς η 34χρονη, ο φερόμενος ως δράστης, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή της για να του παραδίδει μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις από τη συνεύρεσή της με πελάτες, της έταξε γάμο για να εξασφαλισθεί η μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα και η μόνιμη «προστασία» του.

Η 34χρονη κατήγγειλε επίσης αλλεπάλληλους βιασμούς από τον συλληφθέντα. Πριν από μια εβδομάδα περίπου, ήταν η τελευταία φορά που αποπειράθηκε να τη βιάσει. Τότε, όπως κατέθεσε η νεά γυναίκα, αποπειράθηκε να πηδήξει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT