Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μεσαρά – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μεσαρά – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές οριοθέτησε τη φωτιά θέτοντάς τη σε ύφεση, οι δυνάμεις δεν εφησυχάζουν αφού αναμένεται να ενταθούν οι άνεμοι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες το βράδυ καίει η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση λόφος Προφήτη Ηλία ανάμεσα στον Αμπελούζο και στους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά στην Κρήτη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στις 7 το πρωί, στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή μπήκε και πυροσβεστικό ελικόπτερο

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές οριοθέτησε τη φωτιά θέτοντάς τη σε ύφεση, οι δυνάμεις δεν εφησυχάζουν αφού αναμένεται να ενταθούν οι άνεμοι.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα και 95 άτομα.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι. Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ η κατεύθυνση του ανέμου λειτούργησε ευνοϊκά και, αντί να επιτρέψει στη φωτιά να συνεχίσει τον δρόμο της προς τις αρχαιότητες της Γόρτυνας, την κατεύθυνε προς τον Απομαρμά, χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT