Παλλήνη: Εξάρθρωση συμμορίας που «σήκωσε» χρηματοκιβώτιο

Παλλήνη: Εξάρθρωση συμμορίας που «σήκωσε» χρηματοκιβώτιο

Το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση συμμορίας, μέλη της οποίας είχαν αφαιρέσει χρηματοκιβώτιο από κατάστημα στην Παλλήνη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ληστεία είχε σημειωθεί στις 13 Ιουλίου 2023, ενώ το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σε περιοχές της Νίκαιας και των Σπάτων, τρία μέλη της συμμορίας, τα οποία κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και ένταξη σε συμμορία, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα μέλος που αναζητείται.

Οπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη δομή, ενώ είχαν εκπονήσει και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους (οδηγός, τσιλιαδόρος, κ.λπ.), με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Παράλληλα, φρόντισαν να περιορίσουν τα ίχνη τους έχοντας προμηθευτεί κατάλληλα ρούχα, κουκούλες, περιλαίμια, γάντια και μάσκες, ενώ κατά την τέλεση της κλοπής λειτούργησαν με τρόπο ώστε να είναι δυσχερής η χαρτογράφηση της δομής της ομάδας καθώς και η διασύνδεση μεταξύ των μελών της.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένα «επιχειρησιακό» όχημα, 970 ευρώ, δέκα κινητά τηλέφωνα, ρολόι και κοσμήματα (βραχιόλια, σκουλαρίκια, αλυσίδα λαιμού, κολιέ) και φορητός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας.

Παλλήνη: Εξάρθρωση συμμορίας που «σήκωσε» χρηματοκιβώτιο-1
astynomia.gr

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις αλλά και την ταυτοποίηση ασύλληπτων μελών της συμμορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT