Αγιος Παντελεήμονας: Το μαχαίρι και οι αντιφάσεις του Σύρου ανησυχούν την ΕΛ.ΑΣ.

Αγιος Παντελεήμονας: Το μαχαίρι και οι αντιφάσεις του Σύρου ανησυχούν την ΕΛ.ΑΣ.

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το χθεσινοβραδινό συμβάν με πρωταγωνιστή αλλοδαπό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το χθεσινοβραδινό συμβάν με πρωταγωνιστή αλλοδαπό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Κι αυτό καθώς, μεταξύ άλλων, ο κατά δήλωσή του Σύρος υπήκοος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του (σε σακίδιο πλάτης) ένα μαχαίρι με λάμα μεγαλύτερη των 20 εκατοστών, το οποίο μάλιστα είχε μόλις πρόσφατα αγοράσει, δίχως να μπορεί να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο το είχε μαζί του.

Αρχικά δήλωσε ότι δεν γνώριζε πώς βρέθηκε στην κατοχή του, στη συνέχεια είπε ότι το πήρε κατά λάθος από το σπίτι όπου διέμενε (υπόγειο στην οδό Αχαρνών) και τελικά, για να δικαιολογήσει τη σύγχυσή του, ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, δίχως πάντως να αποκαλύψει τι ακριβώς ουσίες είχε καταναλώσει.

Σήμερα το πρωί ο χώρος στον οποίο διέμενε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα ερευνήθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ενώ δύο υπήκοοι Παλαιστίνης με τους οποίους φέρεται να μοιραζόταν το δωμάτιο έχουν προσαχθεί και εξετάζονται από αστυνομικούς.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο άνδρας μπήκε στην εκκλησία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εσπερινού. Εκατσε οκλαδόν μπροστά στο ιερό αρχίζοντας να ψέλνει στα αραβικά. Ο νεωκόρος της εκκλησίας τού ζήτησε αρχικά να απομακρυνθεί και, όταν ο αλλοδαπός αρνήθηκε, κάλεσε την Αμεση Δράση ζητώντας βοήθεια. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε μια ομάδα ΟΠΚΕ που τον απομάκρυνε, με τον ίδιο πάντως να προβάλλει αντίσταση.
  
Παρά την αρχική σύγχυση, αποσαφηνίστηκε λίγη ώρα αργότερα ότι δεν είχε συλληφθεί ή απασχολήσει ξανά τις διωκτικές Αρχές στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι είχε μπει στη χώρα πριν από δύο μήνες. Είπε ακόμα ότι η γυναίκα και το παιδί του βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς και ότι μπήκε στην εκκλησία προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τον ιερέα προκειμένου να ταξιδέψει στη Γερμανία.  

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά αστυνομικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών. Οπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT