Ένα λευκό βαν επουλώνει τις πληγές της Θεσσαλίας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ένα-λευκό-βαν-επουλώνει-τις-πληγές-της-562683610

Ένα λευκό βαν επουλώνει τις πληγές της Θεσσαλίας

Η φονική κακοκαιρία Daniel προκάλεσε τεράστιες ζημιές στον θεσσαλικό κάμπο. Καλλιέργειες κάτω από το νερό, πλημμυρισμένες αποθήκες που ήταν γεμάτες με τη συγκομιδή των σιτηρών και του καλαμποκιού, γεωργικές πληγές με την απώλεια των ζώων και καταστροφές σπιτιών. Οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αντικρίζουν τους κόπους μιας ζωής να πνίγονται στη λάσπη. Για να σταθούν στα πόδια τους, καλούνται να ξεκινήσουν από το μηδέν, με τις συνθήκες υγιεινής να είναι πια υποτυπώδεις.

Το λευκό βαν της ITHACA πηγαίνει στην κωμόπολη του Παλαμά Καρδίτσας και στο κοντινό χωριό της Αγίας Τριάδας, το οποίο είχε πρωταγωνιστήσει στα γεγονότα του Κιλελέρ το 1910. Οι καταστροφικές πλημμύρες έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τις δύο τοποθεσίες του νομού, γεγονός που κινητοποίησε όλη την Ελλάδα να σχηματίσει μια αλυσίδα αλληλεγγύης και προσφοράς. Το κινητό πλυντήριο ρούχων ITHACA και το ARIEL, το No1 brand απορρυπαντικό στην Ευρώπη, ένωσαν τους κρίκους των αλυσίδων τους και βρέθηκαν στη Θεσσαλία, βοηθώντας σημαντικά τους κατοίκους των δύο περιοχών.

Ένα λευκό βαν επουλώνει τις πληγές της Θεσσαλίας-1
Ένα λευκό βαν επουλώνει τις πληγές της Θεσσαλίας-2

Οι δρόμοι μυρίζουν όμορφα χάρη στις 200 πλύσεις που έγιναν στα κινητά πλυντήρια ρούχων της ITHACA, οι οποίες οφείλονται στην φρεσκάδα της κορυφαίας μάρκας απορρυπαντικών της P&G. 1.600 κιλά ρούχων καθαρίστηκαν από λεκέδες και δυσωδίες χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία, εδώ και πέντε χρόνια, έχει προσφέρει πάνω από 184.165 κιλά καθαρών ρούχων που έχουν εξυπηρετήσει 9.384 άστεγους συνανθρώπους. Ταυτόχρονα, η συνεργασία του κινητού πλυντηρίου ITHACA με το ARIEL ωφέλησε και πλημμυροπαθείς που τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και μένουν προσωρινά σε κλειστό γυμναστήριο, παρέχοντας τους καθαρά ρούχα.

Εκτός από την καθαριότητα των ρούχων τους, οι κάτοικοι του Παλαμά και της Αγίας Τριάδας συζήτησαν με την κοινωνική λειτουργό της ομάδας τα προβλήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν την στήριξή της. ««Είναι σημαντικό,να στεκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που επλήγησαν ανεπανόρθωτα, με στόχο να μπορέσουν όλοι να έχουν πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, ειδικά τώρα που η προσωπική υγιεινή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Γι’ αυτό είμαστε κοντά στις εξελίξεις, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη της κοινότητας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε το ARIEL και την P&G στο πλευρό μας για 5η συνεχόμενη χρονιά.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δήμητρα Κουντουριώτη από το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA.

Ένα λευκό βαν επουλώνει τις πληγές της Θεσσαλίας-3

Το λευκό βαν αναχωρεί από τον κάμπο της Καρδίτσας, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα των κατοίκων που επισκέφθηκε και βοηθώντας τους να φτιάξουν από την αρχή την καθημερινότητα που οι πλημμύρες ισοπέδωσαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT