Το υπ. Παιδείας καταδικάζει το περιστατικό στον Αγιο Παντελεήμονα

Το υπ. Παιδείας καταδικάζει το περιστατικό στον Αγιο Παντελεήμονα

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σταθερά και με διαφορά το πρώτο θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα», δήλωσε ο ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση με αφορμή το περιστατικό και τη σύλληψη του άνδρα από τη Συρία στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής, τονίζοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα φορά έπραξε το καθήκον της άμεσα και αποτελεσματικά».

«Ενα νέο, απολύτως καταδικαστέο, περιστατικό εις βάρος των ορθοδόξων χριστιανών σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα», σημειώνει ο κ. Καλαντζής, προσθέτοντας πως η Ορθόδοξη Εκκλησία, «όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία σχετικά με τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, είναι σταθερά και με διαφορά το πρώτο θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα».

Οπως αναφέρει, «είναι η μοναδική θρησκευτική κοινότητα που δέχθηκε επίθεση με στόχο την πρόκληση θυμάτων στις 27 Δεκεμβρίου 2018 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αναρχικούς στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα) και στις 21 Απριλίου 2020 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από ακραίο θρησκόληπτο χριστιανό που δήλωσε «πολέμαρχος του Θεού» στη Μονή Πετράκη όπου στεγάζεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος)».

«Η Ελληνική Πολιτεία ήταν, είναι και ασφαλώς θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενεργή υποστήριξη των αξιών του αλληλοσεβασμού και του διαλόγου», επισημαίνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT