Αθήνα: Θα ανοίξει ξανά για όλα τα οχήματα η Βασιλίσσης Ολγας

Αθήνα: Θα ανοίξει ξανά για όλα τα οχήματα η Βασιλίσσης Ολγας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από την αρχή του 2024, είχε χθες την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά συναντήσεων θα έχει τις επόμενες εβδομάδες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χάρη Δούκα προκειμένου η διαδικασία αλλαγής της διοίκησης στον δήμο να πραγματοποιηθεί ομαλά. Ο νέος δήμαρχος θα αναλάβει καθήκοντα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, από την αρχή του επόμενου χρόνου και η θητεία του θα είναι πενταετής.

Χθες οι κ. Μπακογιάννης και Δούκας είχαν την πρώτη τους επίσημη συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με αντικείμενο την ενημέρωση του κ. Δούκα και την οργάνωση ομάδων εργασίας για τα διάφορα θέματα που αποτελούν αρμοδιότητα του δήμου. Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, ωστόσο οι επόμενες αναμένεται να έχουν πολύ συγκεκριμένο θεματολόγιο. Σ’ αυτές, εκτός από τους κ. Μπακογιάννη και Δούκα θα συμμετάσχουν επίσης και υπάλληλοι του δήμου που γνωρίζουν τα θέματα που θα συζητηθούν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια στον δήμο. Ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια από τις πρώτες του ενέργειες είναι να ανοίξει και πάλι την πρόσβαση στα Ι.Χ. στη Βασιλίσσης Ολγας, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο δημιούργησε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία στην πόλη. Ο κ. Δούκας προκρίνει να ανοίξει ξανά για όλα τα οχήματα η Βασιλίσσης Ολγας προκειμένου να δοθεί μια ανάσα στον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης, αλλά και στην επιπλέον κυκλοφορία που φαίνεται να έχουν επωμιστεί περιοχές όπως το Παγκράτι και η Καισαριανή.

Διπλή ανάπλαση

Οσον αφορά το έργο της διπλής ανάπλασης και τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Δούκας τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμά του κοστολογημένο και προσέθεσε ότι έχει κάποιες σκέψεις που αφορούν τη Λεωφόρο, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους κατοίκους και τους φορείς.

Ο κ. Μπακογιάννης έχει εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία του να συνεργαστεί σε κάθε θέμα με τον κ. Δούκα προκειμένου να προχωρήσουν ομαλά πολλά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανθρωποι από το επιτελείο του τονίζουν ότι έχει γίνει πολλή δουλειά η οποία θα είναι καλό να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί τόσο για το καλό της πόλης όσο και για να φανεί το έργο που έγινε στην πόλη τα προηγούμενα χρόνια. Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας έχει εκφράσει την πρόθεσή του για συνεργασία. «Η νίκη μας είναι νίκη της Αθήνας, το μήνυμα από εμένα είναι ότι τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι όλων των πολιτών. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όσους πολίτες θέλουν να λύσουμε προβλήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT