Ουρές και καθυστερήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω έλλειψης αστυνομικών

Ουρές και καθυστερήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω έλλειψης αστυνομικών

Το πρόβλημα παρατηρείται από τις 20 Οκτωβρίου οπότε και αποχώρησαν οι αστυνομικοί

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και αναμονή βρέθηκαν σήμερα πολλοί επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αιτία, η αποχώρηση 230 αστυνομικών από τις 20 Οκτωβρίου, που δούλευαν στον έλεγχο διαβατηρίων στις πτήσεις εκτός Σένγκεν, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις. Το πρόβλημα δεν παρατηρήθηκε αποκλειστικά σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, η κατάσταση που διαμορφώθηκε σήμερα ήταν ιδιαίτερα «εκρηκτική».

Οσο για τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα περί βλάβης σε αυτόματα μηχανήματα ελέγχου διαβατηρίων, πηγές από το αεροδρόμιο ανέφεραν στην «Κ» ότι τα μηχανήματα είναι λειτουργικά, απλά χρειάζεται και η φυσική παρουσία αστυνομικού σε καθένα από αυτά.

Το μέγεθος του προβλήματος επηρεάζεται καθημερινά από ένα σύνολο παραμέτρων, όπως ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν βάρδια, το πόσο γεμάτα είναι τα αεροπλάνα, αλλά και τον αριθμό των πτήσεων σε μια δεδομένη ημέρα και ώρα. 

Σχολιάζοντας το γεγονός, πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί που αποχώρησαν ήταν δόκιμοι και το αεροδρόμιο έχει ήδη ενισχυθεί με 50 αστυνομικούς, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα ο αριθμός αυτών να αυξηθεί περαιτέρω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT