Πλημμυροπαθείς: 86,4 εκατ. ευρώ σε 22.458 πληγέντες μέσω πρώτης αρωγής

Πλημμυροπαθείς: 86,4 εκατ. ευρώ σε 22.458 πληγέντες μέσω πρώτης αρωγής

Πληρωμές ύψους 4,24 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν την Τρίτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής ύψους 4,24 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν την Τρίτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στη Θεσσαλία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καταβλήθηκαν 1,35 εκατ. ευρώ σε 384 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή και αντικατάσταση οικοσκευής.

Οπως επισημαίνεται, πρόκειται για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 252.429 ευρώ προς 40 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, καθώς και πληρωμές ύψους 2,63 εκατ. ευρώ προς 1.240 επιχειρήσεις, ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί συνολικά 86,4 εκατ. ευρώ προς 22.458 αιτούντες, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Γεωγραφική κατανομή της πρώτης αρωγής

Αναφορικά με την κατανομή της πρώτης αρωγής σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κτηνοτρόφους και αγρότες της κάθε περιφερειακής ενότητας, αναφέρεται ότι:

* Στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 41,5 εκατ. ευρώ προς 9.523 ενδιαφερόμενους.

* Στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 20,5 εκατ. ευρώ προς 5.920 ενδιαφερόμενους.

* Στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 14,4 εκατ. ευρώ προς 3.728 ενδιαφερόμενους.

* Στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 7,8 εκατ. ευρώ προς 2.502 ενδιαφερόμενους.

* Στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 2,1 εκατ. ευρώ προς 785 ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πλημμυροπαθείς στις εν λόγω περιοχές, τα στοιχεία των οποίων δεν προκύπτουν μέσα από την αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού από την ΑΑΔΕ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο arogi.gov.gr, ώστε να λάβουν και αυτοί την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο arogi.gov.gr λήγει σήμερα, 31 Οκτωβρίου και θα ανοίξει εκ νέου το επόμενο διάστημα, έπειτα από μια αναγκαία διαδικασία διασταυρώσεων και εκκαθαρίσεων ως προς τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT