Προφυλακίστηκαν 9 για την οπαδική συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακίστηκαν 9 για την οπαδική συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη

Κατά τις απολογίες τους, όλοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους καταλογιζόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση, καθώς εις βάρος τους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού, ενώ διώκονται και για μία σειρά από πλημμελήματα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου.

Σημειώνεται πως οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν έναν 16χρονο που, λόγω ηλικίας, είχε αφεθεί ελεύθερος και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

«Δεν συμμετείχαμε στις ομάδες που συνεπλάκησαν»

Οσοι απολογήθηκαν την Πέμπτη, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους καταλογιζόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι.

«Δεν συμμετείχαμε σε καμία από τις δύο ομάδες που συνεπλάκησαν», φέρονται να ανέφεραν στις απολογίες τους, ενώ τόνισαν ότι οι προσαγωγές τους έγιναν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της συμπλοκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι βρέθηκαν στον τόπο της προσαγωγής επειδή επρόκειτο να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους και γι′ αυτό τον λόγο φορούσαν διακριτικά του συλλόγου που υποστηρίζουν.

Ενας εξ αυτών υπέβαλε αίτημα για εξέταση DNA επειδή στην κατοχή του βρέθηκε μία σιδερόβεργα, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, ουδέποτε χρησιμοποίησε.

Είχαν προηγηθεί την περασμένη Τρίτη, στην ίδια ανακρίτρια, οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων οπαδών της αντίπαλης ομάδας, που διώκονται μόνο για πλημμελήματα (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου).

Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες της ομάδας τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Για τις ίδιες πράξεις κατηγορούνται και οι δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT