«Κιαράν» στην Ευρώπη, «Π» στην Ελλάδα – Απότομη μεταβολή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας

«Κιαράν» στην Ευρώπη, «Π» στην Ελλάδα – Απότομη μεταβολή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας

Με ισχυρότατους ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Π» ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα και σήμερα και αύριο αναμένεται να επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Κιαράν» βρίσκεται όλη η Ευρώπη, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο έξι ανθρώπων: ενός οδηγού φορτηγού στη Γαλλία, ενός άνδρα στην Ολλανδία, μιας γυναίκας στο κέντρο της Μαδρίτης, ενός ατόμου στη Γερμανία και δύο ακόμη στη Γάνδη του Βελγίου. Η κακοκαιρία, που περιλαμβάνει ισχυρότατους ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές ξεκίνησε από την Ιταλία και επεκτάθηκε στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία. Το κέντρο του Μιλάνου πλημμύρισε και η λίμνη Κόμο υπερχείλισε, ενώ η πολιτική προστασία της Ιταλίας έθεσε όλες τις περιοχές της περιφέρειας Βένετο, που περιλαμβάνει και τη Βενετία, σε κόκκινο συναγερμό. Στη Νορμανδία της Γαλλίας οι Αρχές έχουν θέσει σε ισχύ τον κόκκινο συναγερμό λόγω των έντονων ανέμων, οι δε Αρχές των Παρισίων έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας τα πάρκα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο εκδίδει κίτρινες προειδοποιήσεις σε όλη την Αγγλία και Ουαλία – δρομολόγια αεροπλάνων, πλοίων και τρένων έχουν ακυρωθεί, πολλά σχολεία έχουν κλείσει.

Στην Ελλάδα, που μέχρι και την Τετάρτη επικρατούσε πρωτοφανής καλοκαιρία, σημειώθηκαν χθες βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα που δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας. Η ημέρα ξεκίνησε με σφοδρές καταιγίδες και ισχυρές ριπές ανέμου, με συνέπεια να πλημμυρίσει το κέντρο της Πάτρας, αλλά και η δημοτική ενότητα Ρίου. Προβλήματα προκλήθηκαν τόσο στην παλαιά εθνική οδό (και στα δύο ρεύματα) όσο και στη νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου (ύψος Ελαιώνα). Το συγκεκριμένο σημείο είναι ευάλωτο, καθώς πάνω από τον δρόμο βρίσκονται απότομα πρανή που κατεβάζουν χειμάρρους λάσπης σε κάθε δυνατή νεροποντή. Για λόγους ασφαλείας διεκόπη η κυκλοφορία για κάποιες ώρες το πρωί, αλλά και το βράδυ. Πολλοί οδηγοί, ωστόσο, είχαν ήδη εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματά τους και κλήθηκε η Πυροσβεστική προκειμένου να μπορέσουν να βγουν με ασφάλεια. Η κακοκαιρία έπληξε όλο τον νομό, με τον Οδοντωτό στα Καλάβρυτα αλλά και τον δρόμο Πάτρας – Καλαβρύτων να βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω κατολισθήσεων. Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης και στην Αθήνα, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

«Κιαράν» στην Ευρώπη, «Π» στην Ελλάδα – Απότομη μεταβολή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας-1
Πλημμύρισε χθες το κέντρο της Πάτρας εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας. [INTIME NEWS]

Διεκόπη χθες για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία σε τμήμα της ε.ο. Πατρών – Κορίνθου – Η κακο- καιρία «Κιαράν» σαρώνει την Ευρώπη.

Για τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ έχει εκδώσει δελτίο εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά σήμερα το απόγευμα έως και το μεσημέρι της Κυριακής (5.11), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια, με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT