Έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» οι Eλληνες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» οι Eλληνες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Ενας από τους πρώτους που επιβάτες που βγήκαν ήταν ο Φαγιάντ Αλέξανδρος, ο οποίος έπεσε αμέσως στην αγκαλιά της συζύγου το,υ που τον περίμενε με δάκρυα στα μάτια. Τι περιέγραψε μιλώντας στην «Κ»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από τις 12 έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 11 από τους Ελληνες πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι έφτασαν στην Αίγυπτο μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. 

Η διέλευσή τους από τη Ράφα στην Αίγυπτο πραγματοποιήθηκε κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών και υπό τον συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων.

Ενας από τους πρώτους που επιβάτες που βγήκαν ήταν ο Φαγιάντ Αλέξανδρος, ο οποίος έπεσε αμέσως στην αγκαλιά της συζύγου του, που τον περίμενε με δάκρυα στα μάτια. 

Έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» οι Eλληνες που απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας-1
Φωτ.: kathimerini.gr

Ο ίδιος, περιγράφοντας τα όσα έζησε, λέει στην «Κ»: «Η κατάσταση στη Γάζα είναι δύσκολη, είναι φρίκη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φύγουμε, αρχικά δεν υπήρχε βενζίνη για να φτάσουμε μέχρι τα σύνορα. Πήγαμε δηλαδή μέχρι ένα σημείο και μετά με τα πόδια. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι δύσκολα και δυσκολεύομαι να τα περιγράψω.

Εκεί είναι η απόλυτη καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει τίποτα. Οσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα δυσκολεύουν. Εχει νεκρούς παντού. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε φαγητό, έχουν εξαφανιστεί τα πάντα: Δεν νιώθω ανακουφισμένος που γύρισα, γιατί η ψυχή μου είναι εκεί, γιατί έχω ζήσει όλη αυτή την κατάσταση και είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσω». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT