Δυτική Αττική: Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε μηχανές για τα εξαρτήματα

Δυτική Αττική: Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε μηχανές για τα εξαρτήματα

Παράνομο συνεργείο στην Αγία Βαρβάρα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκλεβαν μηχανές και παραποιούσαν αριθμούς πλαισίου και κινητήρων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρία άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί. 

Πώς δρούσαν

Οι κατηγορούμενοι είχαν διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, και συγκεκριμένα ο 44χρονος διέθετε τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την επεξεργασία των αναγνωριστικών αριθμών των μηχανών, ο 38χρονος δραστηριοποιούνταν στην κλοπή τους, ενώ οι συγκατηγορούμενοί τους μεσολαβούσαν ως μηχανικοί για λογαριασμό τρίτων ατόμων ώστε η ομάδα να διατηρεί μεγάλο κύκλο επαφών.

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ένα ισόγειο ως συνεργείο, το οποίο ήταν διαμορφωμένο κατάλληλα με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εκεί έκρυβαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες που αφαιρούσε ο 38χρονος κατόπιν «παραγγελίας» από ενδιαφερόμενους αγοραστές ή μηχανές που περιέρχονταν στην κατοχή του με υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια, αφού έκαναν μηχανολογικό έλεγχο για να εκτιμήσουν την κατάστασή τους αποφάσιζαν αν θα τις πουλήσουν αυτούσιες ή τμηματικά. Το κέρδος από τις πωλήσεις, το μοιράζονταν ο 44χρονος και 38χρονος, ενώ σε αυτούς που μεσολαβούσαν, έδιναν το ποσό που τους αναλογούσε.

Για να φαίνονται νόμιμες οι μηχανές είτε πλαστογραφούσαν αλλάζοντας τους αναγνωριστικούς αριθμούς που ήταν αποτυπωμένοι στη μεταλλική επιφάνεια των κινητήρων, είτε επενέβαιναν μηχανικά στην επιφάνεια εντύπωσης του αριθμού κινητήρα αλλοιώνοντας πλήρως με απόξεση τον αναγνωριστικό αριθμό παραποιώντας την ταυτότητά τους.

Τέλος, εφοδιάζονταν συνέχεια με εργαλεία, για να πολλαπλασιάζουν την πελατεία τους, ενώ εκτελούσαν και επισκευές σε μηχανές μπροστά στο συνεργείο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συνεργείο και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 9 κινητήρες μοτοσικλετών, πλήρεις και αποσυναρμολογημένοι, με τον αριθμό αυτών είτε εμφανώς παραποιημένο, είτε αποξεσμένο, μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων κινητήρων και πλαισίων μοτοσικλετών, 10 κινητά τηλέφωνα, 4 κεφαλές κινητήρα μονοκύλινδρης μοτοσικλέτας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών και παραποιήσεις αναγνωριστικών αριθμών κινητήρων, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατασχέθηκαν 3 μοτοσικλέτες που είχαν επισκευασθεί από τα μέλη της συμμορίας και έφεραν αναγνωριστικά στοιχεία αμφισβητούμενης γνησιότητας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT