Και Ελληνας οπαδός ύποπτος για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσoυρή

Και Ελληνας οπαδός ύποπτος για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσoυρή

Δείγμα DNA του αναμένεται να συγκριθεί με ορφανό γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε δύο μαχαίρια πάνω στα οποία έχει βρεθεί αίμα του θανάσιμα τραυματισμένου νεαρού

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Α.Δ., που συμμετείχε στα επεισόδια της 8ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, να ευθύνεται για τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή εξετάζει η αστυνομία. Η παρουσία του στο σημείο όπου χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεπλάκησαν με οπαδούς της ΑΕΚ προκύπτει από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ.

Πρόκειται για το άτομο που φοράει ένα κόκκινο T-shirt και συγκρούεται ακουσίως με τον Κατσουρή στην προσπάθεια και των δύο να ξεφύγουν από τα χτυπήματα των Κροατών.

Στη διάρκεια των επεισοδίων είχε υποστεί κατάγματα και τραυματισμούς στα χέρια και στα πόδια και μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο είχε αυτοβούλως καταθέσει στην ανακρίτρια με την ιδιότητα του μάρτυρα. Εις βάρος του 35χρονου ασκήθηκε προσφάτως δίωξη από την ανακρίτρια για τέσσερα αδικήματα που αφορούν τη συμμετοχή του στα επεισόδια περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως κατασκευή και ρίψη μολότοφ, βιαιοπραγίες κ.ά. Η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για χθες, όμως, λόγω της αποχής των δικηγόρων ζήτησαν μαζί με τον συνήγορό του Χριστόδουλο Φίλια και πήραν νέα προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη.

Η σύλληψη

Φεύγοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, ωστόσο, συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ). Και αυτό διότι στο μεταξύ κατέστη εκτελεστή αμετάκλητη καταδίκη του σε δώδεκα μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στα έκτροπα που είχαν γίνει στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στον Βόλο το 2017. Οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως εκτέλεσης ποινών, η οποία διέταξε τη φυλάκισή του στις φυλακές Ναυπλίου.

Πάντως, μέχρι αργά χθες παρέμενε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ περιμένοντας τους αστυνομικούς να του πάρουν δείγμα γενετικού υλικού, μετά την έκδοση σχετικής διάταξης. Το δείγμα DNA του 35χρονου αναμένεται να συγκριθεί με ορφανό γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε δύο μαχαίρια από το σύνολο των κατασχεμένων πειστηρίων πάνω στα οποία έχει βρεθεί αίμα του θανάσιμα τραυματισμένου Μιχάλη Κατσουρή.

Το πρώτο απ’ αυτά κατασχέθηκε στο σημείο όπου συνελήφθησαν οι Κροάτες χούλιγκαν και με βάση την κατάθεση αστυνομικού αποδίδεται σε 20χρονο Κροάτη. Το δεύτερο μαχαίρι υπάρχουν υπόνοιες πως ανήκε στον 35χρονο Α.Δ., ο οποίος εξάλλου σε κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας με την ιδιότητα του μάρτυρα είχε παραδεχθεί ότι είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Η αντίφαση

Κάποιες ακόμη πληροφορίες από αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η λάμα του επίμαχου μαχαιριού είναι συμβατή με το τραύμα στο χέρι του Μιχάλη Κατσουρή, συνεπεία του οποίου κατέληξε. Οι εξελίξεις δηλαδή επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο ο θανάσιμος τραυματισμός του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ να προκλήθηκε ακουσίως κατά τη στιγμή της σύγκρουσής του με τον 35χρονο Α.Δ.

Ενδεχόμενο, πάντως, που σκοντάφτει στο γεγονός ότι κηλίδες αίματος του Κατσουρή έχουν βρεθεί 200 μέτρα πριν από το σημείο όπου οι δύο οπαδοί της ΑΕΚ συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Εξάλλου, στην κατάθεση που είχε δώσει ο Α.Δ. με την ιδιότητα του μάρτυρα είχε πει ότι βρισκόταν μπροστά τη στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής είχε δεχθεί το μοιραίο χτύπημα. Συγκεκριμένα, είχε περιγράψει ότι ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση είχε περικυκλωθεί και δεχόταν χτυπήματα από τέσσερις Κροάτες, καθώς και ότι το άτομο που του κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά φορούσε μπλούζα με διακριτικά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής των DNA θα γίνουν γνωστά σήμερα. Σήμερα επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα και οι πειθαρχικές ποινές από την ΕΔΕ εις βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχθηκαν για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στον επικεφαλής της ΓΑΔΑ επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης, ακόμη τέσσερις αξιωματικοί τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ενώ απαλλάχθηκε ο τότε επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Οι πειθαρχικές κυρώσεις προέκυψαν με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ που συνέταξε προ εβδομάδων ο προϊστάμενος του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. και Νο 3 στην ιεραρχία του σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT