Ηράκλειο: Κατασχέθηκαν 23.000 λίτρα παράνομης τσικουδιάς

Ηράκλειο: Κατασχέθηκαν 23.000 λίτρα παράνομης τσικουδιάς

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 259.000 ευρώ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράνομες δεξαμενές, μηχανισμούς παραγωγής και χιλιάδες λίτρα τσικουδιάς εντόπισαν και κατέσχεσαν, στο πλαίσιο 48ωρης επιχείρησης, τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στις Μοίρες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας χάλκινος άμβυκας παρασκευής και απόσταξης, χωρητικότητας 130 λίτρων, ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου ήταν σε κανονική λειτουργία απόσταξης στέμφυλων προς παραγωγή προϊόντος, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια απόσταξης από την αρμόδια τελωνειακή αρχή.

Επιπλέον, 6.538 λίτρα τσικουδιάς εντοπίστηκαν εντός πλαστικών δεξαμενών, βαρελιών και πλαστικών φιαλών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό, που να δικαιολογεί τη νόμιμη προέλευση, κατοχή και την προηγούμενη καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών και φόρων.

Σημειώνεται πως οι τελωνειακοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της εγκατάστασης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 64.000 ευρώ.

Δεύτερη επιχείρηση στο Γάζι

Σε ανάλογη επιχείρηση στο Γάζι, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χάλκινος άμβυκας χωρητικότητας 130 λίτρων, καθώς και 16.654 λίτρα τσικουδιάς.

Η ποσότητα βρέθηκε σε γκαράζ, εντός πλαστικών δεξαμενών και βαρελιών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό, που να δικαιολογεί τη νόμιμη προέλευση, κατοχή και την προηγούμενη καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών κ.λπ. φόρων.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο αδελφός του εμπλεκόμενου, ο οποίος εντοπίστηκε –την ώρα του ελέγχου– να καταστρέφει ποσότητα τσικουδιάς.

Δεδομένου ότι τα λαθραία ποτά φυλάσσονταν εν γνώσει του, σε κοινόχρηστο χώρο (εξωτερική πίσω αυλή), θεωρείται συνεργός στη λαθρεμπορία. Μέχρι στιγμής, ο κάτοχος του άμβυκα διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προσεγγίζουν τα 195.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου διέταξε να εκτελεσθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τον συλληφθέντα ο οποίος θα απολογηθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT