Aλκηστις Πρωτοψάλτη: Αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τραγούδι

Aλκηστις Πρωτοψάλτη: Αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από τραγούδι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον δικό της τρόπο επιδίωξε να καταδικάσει το «body shaming» (χλευασμός του σώματος και της εξωτερικής εμφάνισης) η Aλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες– παρέλειψε το σημείο «και μια χοντρή» σε τραγούδι της, στη διάρκεια συναυλίας με τον Γιώργο Νταλάρα.

Η συναυλία έγινε χθες Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Παλλάς». Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους πρόσεξαν μία μικρή αλλαγή στο γνωστό τραγούδι «Πάμε στον Aδωνι για καφέ», καθώς η Πρωτοψάλτη αφαίρεσε ενώ τραγουδούσε τη λέξη «χοντρή».

Οι στίχοι του τραγουδιού, από το οποίο αφαιρέθηκε η λέξη είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, γραμμένοι σε μία διαφορετική εποχή όσον αφορά στην πολιτική ορθότητα, μία εποχή που δεν υπήρχε ακόμα η woke κουλτούρα και οι ποικίλες αντιδράσεις (όπως η κουλτούρα ακύρωσης).

Οι επίμαχοι στίχοι: Πάμε στον Aδωνι για καφέ/που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά/και αράζουνε και αθλητές/και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά/Κυριακή να της φύγει το στρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινήσεις ή ενέργειες δεν έχουν παρατηρηθεί από άλλους καλλιτέχνες στο πρόσφατο παρελθόν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT