Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την παραλιακή, ενώ στο «έλεος» των καιρικών φαινομένων βρίσκεται και το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό Κόλπο, εν μέσω επιδείνωσης του καιρού από το πρωί του Σαββάτου κι ενώ η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χωριά στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας έχουν ήδη «ντυθεί» στα λευκά, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα τόσο στον Ολυμπο όσο και στον Κίσσαβο.

Στη Θεσσαλονίκη, εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την παραλιακή, όπου οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ, δημιουργούν μεγάλα κύματα που «χτυπούν» την ακτή.

Στο έλεος των καιρικών φαινομένων βρίσκεται και το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία, με το πλήρωμα να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να το διατηρήσει στη θέση του.

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-1
INTIME News

Νωρίτερα, οι δυνατοί άνεμοι κατάφεραν να «παρασύρουν» στέγαστρο πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Λαγκαδά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές από την πτώση δέντρων, ιδίως σε αυτοκίνητα.

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-2
INTIME News

Η πρόγνωση του καιρού

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Εκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως και 10 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και ανατολικά πελάγη.

Επίσης πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας, καθώς και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο το απόγευμα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και σήμερα το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Δείτε φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-3
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-4
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-5
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-6
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-7
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-8
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους-9

Φωτογραφίες: Πρακτορείο INTIME News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT