Ερευνα Eteron: Τι χωρίζει και τι ενώνει τους ψηφοφόρους των κομμάτων

Ερευνα Eteron: Τι χωρίζει και τι ενώνει τους ψηφοφόρους των κομμάτων

Μέσα από τις απαντήσεις 3.058 πολιτών διαφαίνονται οι διαχωριστικές γραμμές αλλά και οι συγκλίσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ξαφνιάζουν αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας 

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σειρά ερωτημάτων κλήθηκαν να απαντήσουν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων με θεματικές, μεταξύ άλλων, από την εξωτερική πολιτική, τους εν εξελίξει πολέμους, τις αμυντικές δαπάνες και την παγκοσμιοποίηση, μέχρι τους λόγους συμμετοχής σε διαδηλώσεις και την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο.

Πρόκειται για μεγάλη πανελλαδική έρευνα που το Ινστιτούτο Eteron ανέθεσε στην aboutpeople και στην οποία συμμετείχαν 3.058 άνδρες και γυναίκες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023.

Ανάμεσα στους σκοπούς της μελέτης για την «Ακτινογραφία της ακροδεξιάς» ήταν να εξακριβωθούν οι βασικές ιδεολογικές τοποθετήσεις και το κατά πόσο οι ψηφοφόροι των κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας συγκροτούν κάποιου είδους ιδεολογική και πολιτική κοινότητα.

Μέσα από τις απαντήσεις διαφαίνονται οι διαχωριστικές γραμμές αλλά και οι συγκλίσεις που σε κάποιες περιπτώσεις ξαφνιάζουν αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας. 

Made with Flourish

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT