Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον σύντροφο – δολοφόνο της 17χρονης

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον σύντροφο – δολοφόνο της 17χρονης

«Να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μη δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε από το βήμα του μάρτυρα ο πατέρας του θύματος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 23χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 17χρονης συντρόφου του στο Περιστέρι, το καλοκαίρι του 2022.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Ηθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω», ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 17χρονης ζήτησε να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος με την αυστηρότερη ποινή. «Ηθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μη δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε από το βήμα του μάρτυρα, απευθυνόμενος στους δικαστές.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διαφύγει στο εξωτερικό, παραμένει προφυλακισμένος από τις 10 Αυγούστου.

Κατά την απολογία τότε, είχε ισχυρισθεί ότι του στυγερού εγκλήματος προηγήθηκε καβγάς με θέμα επικείμενο γάμο τους, κατά τον οποίο η άτυχη κοπέλα του ζήτησε να βαπτιστεί χριστιανός, κάτι που τον έθιξε και τον οδήγησε –πάντα κατά τον ισχυρισμό του– στο έγκλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT