Βραβείο στην ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη υπόθεση κλοπής οχημάτων

Βραβείο στην ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη υπόθεση κλοπής οχημάτων

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων απένειμε βραβείο στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για την υπόθεση «Operation White Tower»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραβείο για τη διερεύνηση υπόθεσης σχετικά με κλοπές οχημάτων το 2022 έλαβε η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο Διεθνής Σύνδεσμος Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων απένειμε βραβείο στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την υπόθεση «Operation White Tower».

Η επιχείρηση αφορούσε εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τον Μάιο του 2022, η οποία διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική.

Τα μέλη της προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων, τα οποία πλαστογραφούσαν χρησιμοποιώντας έγγραφα οχημάτων που αγόραζαν από το εξωτερικό και στη συνέχεια είτε τα διέθεταν σε μάντρες πώλησης είτε τα αποσυναρμολογούσαν και μεταπωλούσαν τα ανταλλακτικά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης είχαν συλληφθεί 8 μέλη της οργάνωσης και είχαν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο οικονομικό όφελος ύψους 388.800 ευρώ.

Η εξάρθρωση είχε προβληθεί ευρέως στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο Διεθνής Σύνδεσμος Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων (International Association of Auto Theft Investigators) να αναγνωρίσει την υπόθεση ως αυτή με το μεγαλύτερο αντίκτυπο παγκοσμίως στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, σχετικά με τις κλοπές οχημάτων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, παρουσία του προϊστάμενου της, του αναπληρωτή τμηματάρχη και αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Βραβείο στην ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη υπόθεση κλοπής οχημάτων-1
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων, ο οποίος εδρεύει στην πόλη Westminster, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1952 με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των Αρχών που ασχολούνται με τις έρευνες κλοπών αυτοκινήτων.

Απαρτίζεται από περίπου 2.000 μέλη που εκπροσωπούν 58 χώρες και περιλαμβάνει εκπροσώπους των αστυνομικών Αρχών, που ασχολούνται με τη διερεύνηση, την πρόληψη και την εκπαίδευση στον τομέα των κλοπών οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT