Κακοκαιρία: Ξεπέρασε τα 160 χλμ. η μέγιστη ριπή ανέμου

Κακοκαιρία: Ξεπέρασε τα 160 χλμ. η μέγιστη ριπή ανέμου

Αναλυτικά οι περιοχές της χώρας όπου καταγράφηκαν οι ισχυρότερες ριπές ανέμου τις προηγούμενες ώρες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυελλώδεις ανέμους έφερε η κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας τις προηγούμενες ώρες, με το Meteo να καταγράφει τη μέγιστη ριπή ανέμου στα 161 χλμ. την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου. 

Κατά την πορεία της κακοκαιρίας από τη Νότια Αδριατική Θάλασσα, όπου βρισκόταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 993 hPa, το χαμηλό βαρομετρικό βάθυνε σημαντικά κινούμενο προς το βόρειο Αιγαίο.

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου, σύμφωνα με μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Μeteo / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού εκτιμάται πως ήταν τα 976 hPa. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψαν τη μικρότερη ατμοσφαιρική πίεση από την αρχή της λειτουργίας τους.

Κακοκαιρία: Ξεπέρασε τα 160 χλμ. η μέγιστη ριπή ανέμου-1
Φωτ.: Meteo

Συνέπεια της κίνησης αυτού του βαθέως χαμηλού βαρομετρικού ήταν η επικράτηση θυελλωδών ανέμων σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, όπου τοπικά οι ριπές ξεπέρασαν τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα, καθώς και σημαντικές βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά.

Στην παρακάτω εικόνα συνοψίζονται οι οκτώ υψηλότερες ριπές ανέμου και τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου και έως το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου.

Κακοκαιρία: Ξεπέρασε τα 160 χλμ. η μέγιστη ριπή ανέμου-2
Φωτ.: Meteo
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT