Απάτη μέσω Facebook – «Γιατροί σε σχέση» αποσπούσαν χιλιάδες ευρώ

Απάτη μέσω Facebook – «Γιατροί σε σχέση» αποσπούσαν χιλιάδες ευρώ

Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τα θύματα μέσω Facebook παρουσιάζονταν ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, η δράση εγκληματικής ομάδας ατόμων που διέπρατταν απάτες με το πρόσχημα της σύναψης ερωτικού δεσμού.

Ταυτοποιήθηκαν 9 κατηγορούμενοι ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους, συγκεκριμένα πρόκειται για 7 Νιγηριανούς και 2 υπηκοους Σιέρρα Λεόνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία γυναίκας που εξαπατήθηκε μέσω μηνυμάτων και της απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Ο τρόπος δράσης τους

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, προσέγγιζαν γυναίκες μέσω Facebook, παρουσιάζονταν ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς και σύναπταν ερωτικό δεσμό μαζί τους μέσω μηνυμάτων. 

Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι ότι είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά από 1.500 έως και 35.000 ευρώ την φορά, προκειμένου να λυθεί το υποτιθέμενο πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” οι κατηγορούμενοι φέρεται να έκαναν αναλήψεις από ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT