Διαγράφηκε δάνειο χαμηλοσυνταξιούχου σε ποσοστό 65,84%

Διαγράφηκε δάνειο χαμηλοσυνταξιούχου σε ποσοστό 65,84%

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού εντάχθηκε σε ρύθμιση 120 δόσεων, χωρίς την προσημείωση της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαγραφή οφειλής ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου σε ποσοστό 65,84% προχώρησε τράπεζα, έπειτα από παρέμβαση της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού εντάχθηκε σε ρύθμιση 120 δόσεων, χωρίς την προσημείωση της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη.

Ειδικότερα, πρόκειται για υπόθεση χαμηλοσυνταξιούχου ηλικιωμένου καταναλωτή, ο οποίος κατοικεί σε παραμεθόριο νησί και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του λόγω της ακρίβειας, σε συνάρτηση με το χαμηλό εισόδημά του.

Σημειώνεται πως η οφειλή της πιστωτικής κάρτας ανερχόταν σε 28.104 ευρώ, για τη ρύθμιση της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα απαιτούσε προσημείωση της κύριας κατοικίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συνεχίζει να στηρίζει υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους αλλά και του αυξημένου κόστους διαβίωσης να αντεπεξέλθουν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT