Πέντε χρόνια στο Ζάππειο Μέγαρο: Απολογισμός της απερχόμενης προέδρου και του Δ.Σ.

Πέντε χρόνια στο Ζάππειο Μέγαρο: Απολογισμός της απερχόμενης προέδρου και του Δ.Σ.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στην άμισθη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζαππείου Μεγάρου) η κ. Χρυσάνθη Βαγενά αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιήθηκε

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνοντας ένα πενταετή κύκλο στην άμισθη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζαππείου Μεγάρου) η κ. Χρυσάνθη (Χριστίνα) Βαγενά αποχαιρετώντας τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τους υπαλλήλους του Ζαππείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε στο έργο των 5 ετών που υπηρέτησε από την εν λόγω θέση.

Η κ. Βαγενά ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση δεκάδων δράσεων και αναφέρθηκε αναλυτικά στο θετικό αποτέλεσμα που είχαν αυτές, καθώς επίσης και στις πρωτοβουλίες για την προβολή, την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία του κληροδοτήματος του εθνικού μας ευεργέτη, του σπουδαίου Ηπειρώτη Ευαγγέλη Ζάππα.

Η απερχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε ότι στα 5 χρόνια της άμισθης θητείας της τακτοποιήθηκαν αυθαίρετα κτίσματα του εστιατορίου Αίγλης περίπου 1.300 τ.μ., αυξάνοντας την περιουσία του Ζαππείου, ενώ επιτεύχθηκε εικοσαετής μίσθωσή του με συνολικό μίσθωμα 9,42 εκατ. ευρώ.

Μεγάλης σημασίας υπήρξε η ανακατασκευή και επαναλειτουργία της επί χρόνια κλειστής παιδικής χαράς του Ζαππείου με χορηγία του Θανάση Μαρτίνου. Σημείωσε την αλλαγή της νυχτερινής εικόνας της περιοχής με τον φωτισμό 25 αγαλμάτων του κήπου του Ζαππείου, με τη χορηγία της Ελευθερίας Ντεκώ, η οποία επιπλέον υλοποίησε μελέτη φωτισμού του κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ.

Υπογράμμισε επίσης ότι αναβαθμίστηκαν και αναδείχθηκαν όλοι οι χώροι του Μεγάρου, με τεχνικές παρεμβάσεις και επισκευάσθηκε το σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης, που εκκρεμούσε για δεκαετίες.

Στον απολογισμό της, αναφέρθηκε στην επιτυχία των δύο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, με την απονομή χρυσών μεταλλίων στον κ. Θανάση Μαρτίνο το 2019 και στην κ. Μαριάννα Λάτση το 2023 καθώς και στην αναβίωση των αγώνων «Τα Ολύμπια», που είχαν πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά το 1889, με αγώνες πυγμαχίας, ξιφασκίας laser run, και έκθεση προβολής και προώθησης προϊόντων της Ηπείρου.

Εκλεισε τον απολογισμό του έργου της σημειώνοντας ότι την τελευταία 5ετία:

  • Τα έσοδα από εκδηλώσεις αυξήθηκαν κατ’ έτος κατά 30%, και η πληρότητα των χώρων του Ζαππείου κατά 90%.
  • Τοποθετήθηκε νέο σύστημα επιτήρησης των χώρων, με 90 κάμερες νέας τεχνολογίας στον λόφο Αρδηττού και Αγρα καθώς και στον Κήπο του Ζαππείου, στην «Αίγλη», στην «Οαση» και στην παιδική χαρά.
  • Δημιουργήθηκε κέντρο απομακρυσμένου ελέγχου, μέσω ηλεκτρικών μπαρών, για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων εκθετών.
  • Επετεύχθη η εικοσιτετράωρη φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. του κήπου του Ζαππείου, έκτασης 120 στρεμμάτων.
  • Υπήρξε για πρώτη φορά διαχειριστική μελέτη, του κήπου του Ζαππείου και των λόφων Αρδηττού και Αγρα, ενώ υλοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες συντήρησης, πυροπροστασίας και φύτευσης νέων δέντρων στην περιοχή.
  • Αλλαξε το λογότυπο και η εταιρική ταυτότητα του Ζαππείου ενώ τα εμπορικά σήματα «ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ» και «ΟΑΣΙΣ» καταχωρήθηκαν για πρώτη φορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
  • Εκσυγχρονίσθηκε πλήρως το τηλεφωνικό δίκτυο, εγκαταστάθηκαν μηχανογραφικό σύστημα δημοσίου λογιστικού ΝΠΔΔ και ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
  • Συμμετείχε στη διαμόρφωση σχεδίου νόμου με επικαιροποίηση Α.Ν. 1920/1939 και ενοποίηση αυτού με τον οργανισμό του Ν.Π. σε ενιαίο κείμενο.

• Τέλος, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου, ολοκληρώθηκε η υποβολή αίτησης για την ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εμβληματικά κτίρια ύψους 8,7 εκατ. ευρώ. 

Η κ. Βαγενά ευχήθηκε από καρδιάς στον επόμενο πρόεδρο να τύχει της εποικοδομητικής συνεργασίας με τα μέλη του Δ.Σ., τους εργαζόμενους και όλους τους φίλους του Ζαππείου Μεγάρου, που αγκάλιασαν με θέρμη τις πρωτοβουλίες της για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. Κατά την αποχαιρετιστήρια τελετή οι εργαζόμενοι στο Ζάππειο της προσέφεραν τιμητική πλακέτα για την τόσο σημαντική προσφορά της.

Τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.&Κ.:

  • Η πρόεδρος Χρυσάνθη Βαγενά,
  • Η αντιπρόεδρος Μαριάνθη Καφετζή

Τα μέλη

  • Ευφροσύνη Καραγιάννη
  • Δημήτριος Κόκκορος
  • Γεώργιος Κώττης
  • Γεώργιος Μπιλέκας
  • Αναστασία Πετρούλια
  • Αγγελική Πύθουλα
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT