Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη και χάπια ecstasy – Πάνω από 800.000 τα κέρδη

Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη και χάπια ecstasy – Πάνω από 800.000 τα κέρδη

Το κάθε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκεκριμένο ρόλο.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, aπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου, καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), κατεργασμένης κάνναβης, παραγωγών κάνναβης και δισκίων ecstasy στην Αττική.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο
επιχείρησης από 8 έως 9 Δεκεμβρίου 2023 σε περιοχές της Αττικής με τη
συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου. Συνελήφθησαν 7 άτομα, από τα οποία 5 μέλη της οργάνωσης, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.

Οπως προέκυψε, είχαν επαγγελματική υποδομή μέσα σε σπίτι με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και άλλους χώρους με σκοπό την επεξεργασία και αποθήκευση ναρκωτικών, ώστε να μην είναι εύκολη η πιστοποίηση της δράσης τους από τις αρχές.

Κατάφεραν να αποκομίσουν ποσά που αγγίζουν τις 800.000 ευρώ.

Ο καθένας από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκεκριμένο ρόλο

Συγκεκριμένα, ένας 31χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και τη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς και την κατανομή των «ειδικών» ρόλων σε κάθε μέλος. Επίσης, ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση της οργάνωσης, για να βρίσκει και να στρατολογεί μέλη, καθώς και για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο.

Επιπλέον, αναλάμβανε τον συντονισμό της προμήθειας, παραγωγής, εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών.

Στην συνέχεια, ένας 37χρονος, ο οποίος έχοντας την απαραίτητη γνώση γεωπονίας, σχεδίαζε, την καλλιέργεια και την εποπτεία συνολικά της φυτείας, τη συγκομιδή ποιοτικής και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας κάνναβης, ενώ ήταν υπεύθυνος και για την αποθήκευση μέρους των χρημάτων της οργάνωσης.

Αλλοι δύο, ένας 33χρονος και ένας 34χρονος έμεναν σε μονοκατοικία που είχαν για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και είχαν διπλό ρόλο, του εργάτη – καλλιεργητή καθώς και φύλακα του χώρου. Επιπλέον, επιτηρούσαν με την εγκατάσταση και έπαιρναν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, όπως ήταν η αυστηρά ελεγχόμενη είσοδος των μελών και οχημάτων τους. 

Τέλος μία 57χρονη, είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρηματικών
ποσών που προέρχονταν από την παράνομη δράση της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 87 κιλών, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 21 κιλών, 313.935 ευρώ και αυτόματο πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο και 3 πιστόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT