ΠΑΣΟΚ: Στο 15%-16% βάζει τον πήχυ ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Στο 15%-16% βάζει τον πήχυ ο Ανδρουλάκης

Πρόσθεσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωκάλπες του Ιουνίου είναι να καταλάβει τη δεύτερη θέση

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του Ιουνίου ως δεύτερου κόμματος με ποσοστό άνω του 15%-16% και, κυρίως, το «να ξαναγίνει η δημοκρατική παράταξη ο πραγματικός αντίπαλος της συντηρητικής παράταξης στη χώρα» αποτελούν τους άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, με τον πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει αισιόδοξος ότι «με τον δρόμο της συνέπειας, του ορθού λόγου, της προόδου, μακριά από τα συμφέροντα, με πολιτική αυτονομία» θα επιτευχθούν. Ετσι, «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα έχει αξιόμαχο αντίπαλο. Θα δώσουμε μια διέξοδο που θα είναι χρήσιμη για τον τόπο, ώστε να φύγει η Νέα Δημοκρατία», τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική (Alpha) συνέντευξή του.

Κριτική στην κυβέρνηση

Ο κ. Ανδρουλάκης, σε συνέχεια της στρατηγικής που ακολουθεί και η οποία αναμένεται να γίνει ιδιαιτέρως αισθητή και στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή που αρχίζει σήμερα, έστρεψε και χθες τα βέλη του στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Ζούμε σε μια περίοδο αυξημένης αναποτελεσματικότητας και ανομίας», είπε σχολιάζοντας και τα τελευταία θλιβερά περιστατικά χουλιγκανισμού, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξαγγέλλει διαρκώς τα ίδια μέτρα, τα οποία –όπως είπε– δεν έχει τη βούληση να τα υλοποιήσει. Με αφορμή, δε, την κίνηση δύο υπουργών χθες το πρωί να παραδώσουν φάκελο με τα ονόματα «σκληρών χούλιγκαν» στην Εισαγγελία, έκανε λόγο για «επικοινωνιακή διαχείριση», θέτοντας το ερώτημα: «Πήγαν τα ονόματα τώρα που ένας αστυνομικός ακρωτηριάστηκε. Είχαμε δύο δολοφονίες. Γιατί τα πήγανε σήμερα και όχι μετά τον θάνατο του Αλκη Καμπανού ή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή;».

Ανοίγοντας τη βεντάλια της κριτικής ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες των υπουργών του και των “γαλάζιων” παιδιών της ΕΡΓΟΣΕ, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποκλοπές. Κατά την άποψή μου το μεγάλο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι η τεράστια αλαζονεία». Και συνέχισε: «Υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του διοικούν τα πάντα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για το «πρόβλημα που συνιστά η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος», το οποίο σύμφωνα με τη δική του προσέγγιση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη μεγάλη αποχή στις εθνικές εκλογές και αποτυπώνεται στους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων στην εθνική αντιπροσωπεία. «Πρέπει να αναδειχθεί μια ισχυρή προοδευτική φωνή, με πραγματικούς προγραμματικούς και ιδεολογικούς όρους ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση της αλαζονείας». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που θα εκφράσει αυτή τη φωνή, «με σοβαρότητα, συνέπεια και προγραμματικές προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα του τόπου».

Το «νέο» ΠΑΣΟΚ

Είναι σε αυτό το πλαίσιο που ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα του «νέου» ΠΑΣΟΚ: «Εγιναν λάθη. Από τα λάθη έχουμε μάθει. Εχουμε ανανεωθεί, διαθέτουμε ένα σύγχρονο πολιτικό προσωπικό, ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Εχουμε κόψει δεσμούς με παλιές, κακές νοοτροπίες. Είμαστε ένα κόμμα μακριά από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, το πελατειακό κράτος, μακριά από το ρουσφέτι και τη διαπλοκή».

Σε ερώτηση αν σε αυτή την πορεία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουν θέση –αν το επιδιώξουν– πρώην υπουργοί και στελέχη τα οποία εγκατέλειψαν κάποτε τη Χαριλάου Τρικούπη και εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «αυτοί δεν μπορεί προφανώς να είναι κομμάτι της νέας προσπάθειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT